Senaste nytt

Caviar, var och av vem serveras detta?

Tjaeng

Medlem
Men jag undrar om några har koll på det tredje, icke fullt politiskt korrekta?

Vad jag förstått serveras äkta caviar

Det ena hänger väl ihop med det andra. Jag kan inte tänka mig att något flygbolag serverar "äkta kaviar" i den bemärkelsen att det skulle komma från Kaspiska havet och vara viltfångad Beluga/Ossetra/Sevruga. Det som går relativt lätt att få tag på nuförtiden är odlad Baikal, White Sturgeon och eventuellt Ossetra, som inte torde vara något etiskt problem med tanke på att stören inte dödas när rommen skördas.

Själv föredrar jag löjrom alla dagar i veckan, det är tur att de Ryska tsarerna inte kom i kontakt med och populariserade denna, ty då hade den säkert kostat som sin mörka kusin.
 
Last edited:

Homer

Medlem
Jag tror att Japan Airlines serverar Caviar i F fortfarande

EDIT: Ja, det finns fortfarande. Bild 1, Bild 2

Om man resonerar så, bör Iran Air också servera Caviar i deras Homa class.
Själv har inte flugit med Iran Air i Homa class så kan jag inte uttala mig om det finns eller ej.


och JAL och ANA servera Kobe biff och matsutake champinjoner, fast det kanske de gör?
 

Tjaeng

Medlem
Intressant nog är äkta wasabi också ganska ovanlig. 5000:- per kilo tror jag.

Jo, fast wasabi är en av de där grejorna där det billigare substitutet (pepparrot+senap+färg, typ) blivit kutym i allmänhetens ögon. På samma sätt som t.ex

* "tryffelolja" utan minsta tillstymmelse av tryffel.
* fusk-balsamico (helt sanslöst dyrt med äkta tradizionale),
* foie gras på anklever
* "Parmaskinka" som inte kommer från Parma
* Kobebiff som samlingsnamn för allt wagyukött

etc.
 
Toppen