Lukas2
Medlem
Så var det dags att åka öster ut igen. Den här gången var det dags och prova Cathay Pacifics Premium Economy class. Har flugit det en gång förut och det var då det var relativt nytt och då tyckte jag att kabinpersonalen hade lite inkörnings problem och inte riktigt vart de skulle lägga ribban och då vart det lite små missar. Nu var det dags och se om "barnsjukdomarna" hade lagt sig och de hade blivit mer stabila.
Rutten är LHR-HKG, och flygplans typen är Boeing 777-300ER.
Efter terminalbytet på LHR så slank jag in i CX business class lounge i Terminal 3. Detta ingår inte i biljetten, men när man är silvermedlem (som jag har) så får man lounge access om man flyger med CX eller Dragonair.
Boarding:
Jag tycker jag lämnade loungen i god tid, ibland har jag en förmåga och lämna lite sent och men den här gången tänkte jag att jag skulle vara ute i godtid och se ifall de kör prioboarding för de som sitter i PE. Men när jag kommer till gaten så var det tomt och nästan alla hade gått ombord. Så jag vet inte hur de gjorde och för mig var det ju bara och traska rakt in. Vid dörren så blev jag välkomnad och visad vägen. När jag kom till min plats 34H, slagit mig ner så vart jag erbjuden, vatten, apelsinjuice eller champagne. Dock så fanns ingen champagne på brickan, men efter jag frågat om det, så skulle värdinnan fixa fram det. bara några minuter efter så hade jag mitt glas i handen och inte många minuter efter så delades varma handdukar, amenity kit och en meny för måltiderna. Hörlurar, kudde och filt fanns redan vid stolen.
Service/måltider:
Efter start och vi kommit upp på maxhöjd så började servicen ganska så omgående. Gardinerna mot business dras för.
PE, är ju som en egen liten kabin, precis bakom business, men före ekonomi. Finns ju ingen egen kabinpersonal som är helt och hållet dedikerad för PE, utan vid servering så börjar de i PE och rullar vidare till ekonomi.
Första omgången blev det fördrink och lite nötter.
När de plockat bort tomma muggar och skräp, så var det dags för maten.
Fanns tre val och välja mellan, ett som var åt kina hållet, kyckling, ett lite västerländskt, griskind och så var det ett vegetariskt alternativ. Jag valde kycklingen och den var god. Jag tror utan att veta, att det är samma som serveras i ekonomi. Det som skiljer är att maten serveras på en porslinstallrik, man får bestick i stål och en servett som är lite tjockare och större.
Måltiden avslutades med lite glass. Efter brickorna var bortplockade så släcktes kabinen ner och en vattenflaska delas ut, och gardinen dras för mellan ekonomi och PE. Under resans gång, går kabinpersonalen regelbundet, och erbjöd något och dricka, snacks och om det inte räcker kan man alltid beställa in lite nudlar.
När det blir dags för andra serveringen/frukosten så har man två val, Antingen Congee, eller något västerländskt. Jag valde Congee som är typ en risgröt/soppa eller hur man nu ska förklara det. Var ok var det, skulle vara seafood congee, men fanns 2 räkor, sen var det svamp. Vet inte riktigt hur de tänkte. Nåväl, annars på brickan så fanns yoghurt, marmelad och lite fruktsallad.
Sammanfattning:
Är ett bra val, om man vill sitta lite bättre än i ekonomi. Sen är väl rent mat och service, kanske inte så mycket mer än ekonomi. Om jag jämför mot förra gången, så måste jag säga att den här gången märkte man att kabinpersonalen hade bättre koll och vart de skulle lägga ribban och det flöt lite mer smidigt rakt igenom.
Kan absolut rekommendera och välja den här reseklassen, bara man går in med inställningen att det är lite som ekonomi men lite bättre och inte tänker sig att det är business minus.
Rutten är LHR-HKG, och flygplans typen är Boeing 777-300ER.
Efter terminalbytet på LHR så slank jag in i CX business class lounge i Terminal 3. Detta ingår inte i biljetten, men när man är silvermedlem (som jag har) så får man lounge access om man flyger med CX eller Dragonair.
Boarding:
Jag tycker jag lämnade loungen i god tid, ibland har jag en förmåga och lämna lite sent och men den här gången tänkte jag att jag skulle vara ute i godtid och se ifall de kör prioboarding för de som sitter i PE. Men när jag kommer till gaten så var det tomt och nästan alla hade gått ombord. Så jag vet inte hur de gjorde och för mig var det ju bara och traska rakt in. Vid dörren så blev jag välkomnad och visad vägen. När jag kom till min plats 34H, slagit mig ner så vart jag erbjuden, vatten, apelsinjuice eller champagne. Dock så fanns ingen champagne på brickan, men efter jag frågat om det, så skulle värdinnan fixa fram det. bara några minuter efter så hade jag mitt glas i handen och inte många minuter efter så delades varma handdukar, amenity kit och en meny för måltiderna. Hörlurar, kudde och filt fanns redan vid stolen.
Service/måltider:
Efter start och vi kommit upp på maxhöjd så började servicen ganska så omgående. Gardinerna mot business dras för.
PE, är ju som en egen liten kabin, precis bakom business, men före ekonomi. Finns ju ingen egen kabinpersonal som är helt och hållet dedikerad för PE, utan vid servering så börjar de i PE och rullar vidare till ekonomi.
Första omgången blev det fördrink och lite nötter.
När de plockat bort tomma muggar och skräp, så var det dags för maten.
Fanns tre val och välja mellan, ett som var åt kina hållet, kyckling, ett lite västerländskt, griskind och så var det ett vegetariskt alternativ. Jag valde kycklingen och den var god. Jag tror utan att veta, att det är samma som serveras i ekonomi. Det som skiljer är att maten serveras på en porslinstallrik, man får bestick i stål och en servett som är lite tjockare och större.
Måltiden avslutades med lite glass. Efter brickorna var bortplockade så släcktes kabinen ner och en vattenflaska delas ut, och gardinen dras för mellan ekonomi och PE. Under resans gång, går kabinpersonalen regelbundet, och erbjöd något och dricka, snacks och om det inte räcker kan man alltid beställa in lite nudlar.
När det blir dags för andra serveringen/frukosten så har man två val, Antingen Congee, eller något västerländskt. Jag valde Congee som är typ en risgröt/soppa eller hur man nu ska förklara det. Var ok var det, skulle vara seafood congee, men fanns 2 räkor, sen var det svamp. Vet inte riktigt hur de tänkte. Nåväl, annars på brickan så fanns yoghurt, marmelad och lite fruktsallad.
Sammanfattning:
Är ett bra val, om man vill sitta lite bättre än i ekonomi. Sen är väl rent mat och service, kanske inte så mycket mer än ekonomi. Om jag jämför mot förra gången, så måste jag säga att den här gången märkte man att kabinpersonalen hade bättre koll och vart de skulle lägga ribban och det flöt lite mer smidigt rakt igenom.
Kan absolut rekommendera och välja den här reseklassen, bara man går in med inställningen att det är lite som ekonomi men lite bättre och inte tänker sig att det är business minus.