Cathay Pacific Premium Economy

Diskussion i 'Reserapporter' startad av Lukas2, 20 November 2014.

 1. Lukas2

  Lukas2 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Så var det dags att åka öster ut igen. Den här gången var det dags och prova Cathay Pacifics Premium Economy class. Har flugit det en gång förut och det var då det var relativt nytt och då tyckte jag att kabinpersonalen hade lite inkörnings problem och inte riktigt vart de skulle lägga ribban och då vart det lite små missar. Nu var det dags och se om "barnsjukdomarna" hade lagt sig och de hade blivit mer stabila.

  Rutten är LHR-HKG, och flygplans typen är Boeing 777-300ER.

  Efter terminalbytet på LHR så slank jag in i Cathay Pacific business class lounge i Terminal 3. Detta ingår inte i biljetten, men när man är silvermedlem (som jag har) så får man lounge access om man flyger med Cathay Pacific eller Dragonair.

  Boarding:
  Jag tycker jag lämnade loungen i god tid, ibland har jag en förmåga och lämna lite sent och men den här gången tänkte jag att jag skulle vara ute i godtid och se ifall de kör prioboarding för de som sitter i PE. Men när jag kommer till gaten så var det tomt och nästan alla hade gått ombord. Så jag vet inte hur de gjorde och för mig var det ju bara och traska rakt in. Vid dörren så blev jag välkomnad och visad vägen. När jag kom till min plats 34H, slagit mig ner så vart jag erbjuden, vatten, apelsinjuice eller champagne. Dock så fanns ingen champagne på brickan, men efter jag frågat om det, så skulle värdinnan fixa fram det. bara några minuter efter så hade jag mitt glas i handen och inte många minuter efter så delades varma handdukar, amenity kit och en meny för måltiderna. Hörlurar, kudde och filt fanns redan vid stolen.
  20140915_234527.jpg 20140915_234551.jpg
  20140920_135959.jpg 20140920_135533.jpg 20140920_135642.jpg 20140920_135713.jpg

  Service/måltider:
  Efter start och vi kommit upp på maxhöjd så började servicen ganska så omgående. Gardinerna mot business dras för.
  PE, är ju som en egen liten kabin, precis bakom business, men före ekonomi. Finns ju ingen egen kabinpersonal som är helt och hållet dedikerad för PE, utan vid servering så börjar de i PE och rullar vidare till ekonomi.
  Första omgången blev det fördrink och lite nötter.
  20140910_191218.jpg
  När de plockat bort tomma muggar och skräp, så var det dags för maten.
  Fanns tre val och välja mellan, ett som var åt kina hållet, kyckling, ett lite västerländskt, griskind och så var det ett vegetariskt alternativ. Jag valde kycklingen och den var god. Jag tror utan att veta, att det är samma som serveras i ekonomi. Det som skiljer är att maten serveras på en porslinstallrik, man får bestick i stål och en servett som är lite tjockare och större.
  20140910_194127.jpg
  Måltiden avslutades med lite glass. :) Efter brickorna var bortplockade så släcktes kabinen ner och en vattenflaska delas ut, och gardinen dras för mellan ekonomi och PE. Under resans gång, går kabinpersonalen regelbundet, och erbjöd något och dricka, snacks och om det inte räcker kan man alltid beställa in lite nudlar.
  När det blir dags för andra serveringen/frukosten så har man två val, Antingen Congee, eller något västerländskt. Jag valde Congee som är typ en risgröt/soppa eller hur man nu ska förklara det. Var ok var det, skulle vara seafood congee, men fanns 2 räkor, sen var det svamp. Vet inte riktigt hur de tänkte. ;) Nåväl, annars på brickan så fanns yoghurt, marmelad och lite fruktsallad.
  20140911_044239.jpg


  Sammanfattning:
  Är ett bra val, om man vill sitta lite bättre än i ekonomi. Sen är väl rent mat och service, kanske inte så mycket mer än ekonomi. Om jag jämför mot förra gången, så måste jag säga att den här gången märkte man att kabinpersonalen hade bättre koll och vart de skulle lägga ribban och det flöt lite mer smidigt rakt igenom.
  Kan absolut rekommendera och välja den här reseklassen, bara man går in med inställningen att det är lite som ekonomi men lite bättre och inte tänker sig att det är business minus.
   
  Cristoffer Cedergren, Sofia, KNA och 18 andra gillar detta.
 2. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Intressant har 4 ben med Cathay Pacific premium economy till Auckland om två veckor drygt. Har tappat räkningen på hur många jag har med British Airways, men bör vara över 20. Får en känsla av, efter att ha läst rapporten att Cathay är snäppet vassare.
   
  Lukas2 gillar detta.
 3. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevlig rapport! Erbjuds Champagne även under resten av flygningen eller får man det bara innan start?
   
 4. Lukas2

  Lukas2 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror det är bara före star faktiskt. Men jag vet inte heller ifall man frågar snällt kanske man kan få mer. De erbjuder inte någon påfyllning eller så.
   
 5. HKG Flyer

  HKG Flyer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Mycket bra, nu ser jag verkligen fram emot min PE resa i December. Ska försöka skriva ner mina upplevelser också.
   
  Lukas2 gillar detta.
 6. Stockholmer

  Stockholmer Medlem

  Ort:
  HAM
  Jag har visserligen varken flugit med British Airways eller Cathay Pacific i PE, men jag planerar en Asien-resa med dessa bolag i nämnda reseklass nästa år, så jag har i sann Stockholmer-anda läst en mängd reserapporter.
  I stort är skillnaden att maten i British Airways kommer från business-kabinen medan hos Cathay Pacific serveras samma mat som i vanliga economy. Annars får du hos båda bolagen ett större säte med ett generöst benutrymme.

  Utifrån reserapporterna jag läst hade jag helst flugit med British Airways hela vägen.

  Finns det någon som redan flugit i PE med båda bolagen och har en annan/kompletterande åsikt?
   
 7. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Påminner väldigt mycket om Qantas PE. Liten kabin bakom business. Vinerna från C medan maten kommer från E. Gick det bra att sova i stolen?
   
 8. Lukas2

  Lukas2 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu brukar jag sova relativt dåligt, när jag flyger. Men ja, tror man kan sova hyfsat bra om man kollar runt på medresernärerna, så verkade de kunna sova bra. :)
   
 9. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Låter bra. Jag har inte så mycket erfarenhet av PE, men det verkar som att stolsryggarna går tillräckligt långt bak för att man kunna sova halvhyfsat. Man får bara skota hem säkerhetsbältet så att man inte glider ner.
   
  Lukas2 gillar detta.
 10. KNA

  KNA Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Landade nyss efter LHR-SIN-LHR med BA i PE , utifrån denna rapport känns Cathay lite mer Premium ;-)

  Mycket är samma upplägg, 2 val av mat hos British Airways , hem var det en väldigt god biff som serverades

  På vägen ner var det ett nyare 777 med bekväm stol "stor" skärm , men hem var det en 17 år gammal 747 med äldre stol och liten skärm och massa strul med "In-flight Entertainment systemet" de fick starta om det och köra säkerhestgenomgången manuellt

  Vissa dagar används en 380 , det är två olika avgångar sent från SIN till LHR

  The A380 will feature three days a week on the daily BA11/12 service: from Singapore to London it's rostered on for Wednesday, Friday and Sunday, with the London-Singapore service operating on Tuesday, Thursday and Saturday.
   
  Lukas2 gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×