Senaste nytt

Cathay Pacific B777-300ER - Råd om sittplats

Peter65

Medlem
Hej alla,

Kanske lite av ett I-landsproblem, men skulle gärna vilja ett råd om sitt plats, men skulle gärna vilja höra lite åsikter i vilken business-kabin som "känns bäst".

Bakgrund:
- London - Hong Kong t.o.r (över jul och nyår)
- Nattflygning ut och dagflygning hem.
- Enligt Cathays hemsida är det en 777-300ER med fyra klasser, deras benämning (77W/77H)
777-300ER (77W/77H)
- 2 pers och biljetten är bokad och betald
- Har möjlighet att välja sittplatser redan nu, förvalda sittplatser är 11D+11G

Eftersom det är ett plan med 4 klasser finns det en liten business kabin med 2 rader (rad 11+12) samt en större med 11 rader (rad 16-26 + 1 säte på 15A).

Efter lite surfande både här och där har jag kommit fram till följande;
- Cathay´s "nya" business-stol är väldigt bra
- Konfigurationen med 1-2-1 klart mycket bättre än den "gamla" businesskabinen när man är 2 pers, väldigt bra att sitta i mittraden.

Vad jag inte har kommit fram till är ett råd om man ska välja den "lilla" kabinen, har läst både + och -.
På plus-sidan är det främst att det är en väldigt liten kabin och att man får känslan av att det är en privatflygning samt att det är väldigt tyst där.
På minus-sidan att det känns lite trång och att crew är mer i stora kabinen och man kan bli störs av galleyt och toaletterna.

Min fråga till er som har testat det planet är vad ni tycker :cool: och vilken kabin som rekommenderas.

I den stora kabinen finns det just nu platser från rad 19 och bakåt och ungefär detsamma på vägen hem.

Vi kommer att fortsätta efter Hong Kong, men då blir det en A340 med "gamla" business och där har jag lite pejl på var det är bäst att sitta.

Ha en fortsätt trevlig sommar!!
 
Kanske lite av ett I-landsproblem
Är det inte precis det den här sidan är till för? :rolleyes:

Min fråga till er som har testat det planet är vad ni tycker :cool: och vilken kabin som rekommenderas.
I den stora kabinen finns det just nu platser från rad 19 och bakåt och ungefär detsamma på vägen hem.
Jag har inte provat någon av platserna, men hade jag haft samma förmån att flyga i kabinen vid två tillfällen hade jag provat båda och skrivit om skillnaden i min recension på businessclass.se senare ;)

SeatGuru Seat Map Cathay Pacific Boeing 777-300ER (77H) Four Class indikerar att rad 12 kan vara ett problem och en kommentar nämner att 15G är precis intill ett serveringsskåp för övrigt.
 

Peter65

Medlem
Läste kommentaren på Seatguru tidigare och det var nog det som gjorde mig lite rådvill. :confused:

Blir med största sannolikhet en rapport, men det blir först 2015......
 

AABack2ARN

Medlem
Flög just med frun och vi hade 11D+11G. Personligen tycker jag lilla kabinen verkar vara betydligt lugnare än den större. Personalen kanske syns lite mer i den större, men det är inga problem att gå upp och få service eftersom de sitter i galleyt. Ni slipper dessutom en del spring under natten eftersom personalen inte smiter in i första klass.

Under servering kan det vara en del spring då tvättkorgarna är i väggen framför 11D och 11G men jag stördes inte av det.

Jag förutsätter att ni har status inom oneworld eftersom ni kan välja de platserna - annars kan ni bli flyttade då platserna enligt uppgift är reserverade för statusinnehavare.
 

Alx

Medlem
Den främre lilla kabinen är helt klart att föredra. Enda egentliga nackdelen jag har varit med om där är om man hamnar på 12 D/G eftersom lamporna lyser in ifrån galley och man hör en del slammer ifrån galley.

Kan man få platser på rad 11 så är det IMHO en no-brainer. Servicen är världsklass på Cathay Pacific så risken att man känner sig bortglömd i den lilla kabinen är nästintill obefintlig.

Trevlig resa!
 

Peter65

Medlem
Tackar!!
Japp vi har statuskort på BA.
När jag gick in på BA´s hemsida var platserna på rad 11 förbokade, klickade bara i OK på de platserna och fick en bekräftelse att det var valt.

Kommer att låta platserna vara kvar och kan ev ändra på vägen hem :)
 

David

Medlem
Kanske inte applicerbart på just er resa då ni åker två stycken men jag kan för andra rekommendera om man är lång att ta 16K. Det finns extra fotutrymme där då det är första stolen i kabinen och det inte är en stol framför utan ett hål i väggen (15K saknas) - så kändes det iaf när jag åkte 26A och 16K för några veckor sedan.
 

Tommy

Medlem
Jag brukar välja lilla kabinen, tyst och trevligt inga problem med service de är mycket uppmärksamma.
 

rlager

Medlem
Tackar!!
Japp vi har statuskort på BA.
När jag gick in på BA´s hemsida var platserna på rad 11 förbokade, klickade bara i OK på de platserna och fick en bekräftelse att det var valt. Kommer att låta platserna vara kvar och kan ev ändra på vägen hem :)
Har också bokat in rad 11 på 777-300ER fast från Hong Kong - London den 14 januari. Den av oss som kommer hem först kanske kan rapportera snabbt.
 

toer00

Medlem
Jag har bokat in i Business för mig och frugan på ARN-LHR-HKG-HKT_HKG-LHR-ARN kommande december. Sträckorna LHR-HKG-LHR trafikeras av CX B777-300 med 3 klasser (Biz, Prem Ek samt Ek). Kabin layouten i Biz är sådan att rad 11-19 är en egen sektion och 20-23 i en egen liten sektion mellan Gallery och PE. SeatGuru Seat Map Cathay Pacific Boeing 777-300ER (77G) Three Class

Jag undrar om någon har erfarenhet av framför allt den mindre kabinen, har läst mycket på nätet, men har svårt att få något riktig grepp om situationen. Kan tilläggas att det blir nattflygningar bägge två.
 
Toppen