Byta "region" på sitt EuroBonus

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Lallarn, 19 April 2013.

 1. Lallarn

  Lallarn Medlem

  Jag kommer flytta till Oslo och, med tanke på mitt nya jobb, kommer nog nå EBG under nästkommande intjäningsperiod. Men mitt EuroBonus-kort är ju registrerat i Sverige, varvid det gäller efter svenska regler, medan de norska reglerna är mer förmånliga om man, som jag, kommer resa många korta distanser i Europa för att uppnå EBG (ex. 35 enkelresor istället för 50).

  Kan jag byta min region och således intjäningskrav på mitt EuroBonus och behålla allt annat? Vill ju helst inte behöva skaffa ett nytt EuroBonus-kort i Norge. Vet att denna fråga nog ställs bäst till EuroBonus-folket själva, men kan vara bra att se vilka alternativ jag har innan för att skaffa mig ett optimalt EBG-läge.

  Tack!
   
 2. Svante

  Svante Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Fick svaret själv, men det var för några år sedan: Inga problem att byta region, men om man gör det efter kanske halva intjäningsperioden så får man inte möjligheten till det förmånliga intjänandet. MEn om du gör det i början av din period ska det inte vara problem. Men som sagt, detta var för kanske 2 år sedan jag fick svaret...
   
 3. olsson

  olsson Medlem

  Ort:
  Bergen
  Land:
  Norge Norge
  Jag bytte bara rakt över (var EBB då på god väg till EBS). Det har inte varit några problem alls utan bara att skriva in ny adress och telefonnummer. Tog någon vecka innan man började få mail på norska. Nådde bara till EBS den perioden så vet inte vad som sker om man är mellan de två olika gränserna.
   
 4. flapps

  flapps Medlem

  Ort:
  Oslo
  Land:
  Sverige Sverige
  Samma här, var inga problem alls..

  /flapps
   
 5. Tockstew

  Tockstew Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!

  Bodde i Nederländerna ett år och det var inte något som helst problem att byta. Gjorde det ungefär 3 månader in i mitt "år".

  Tock
   
 6. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Byta "region" på sitt EuroBonus

  Lätt att byta, ange bara ny landsadress och telnr. Bytte själv från Norge till Sverige och efter ett par veckor var det inte 35 segment utan 50 som gällde. Bytte dock i början av perioden, så ingen överraskning.
   
 7. Ghoose

  Ghoose Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag hade inga problem, Inte nog med att poängen flyttades över jag kunde ta Amex SAS EuroBonus Platinum och fick 20K extra poäng eller något sådant när jag tecknade det... Att man sedan får 2-4-1 vid 100K spend och EBG vid 35 legs/45K p är ju inte fel... Bara positivt! EuroBonus personalen var hur bra som helst och löste alla detaljer. Det enda man saknar som fd Amex Platinum var möjligheten till ett extra kort till mig och ett till frugan. Men, avgiften är ju en tredjedel så man skall inte klaga.
   
 8. Ghoose

  Ghoose Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Missade att skriva att jag valde att ta ett nytt EuroBonus nr i Norge och avsluta det svenska...
   
 9. Lallarn

  Lallarn Medlem

  Aha, ja det lät ju lovande. De har ju även, som Ghoose nämnde, rätt lockande Amex-EuroBonus-erbjudande i Norge så kanske ska kika in på det med.
  Tack allesammans!
   
 10. olsson

  olsson Medlem

  Ort:
  Bergen
  Land:
  Norge Norge
  Jag flyttade från Sverige (student med enskild firma, så inte så hög inkomst) till Norge. Hade inget amex innan, men ansökte om Amex och blev nekad i Norge då jag inte har haft någon inkomst. När deklarationen för 2012 är igenom kring Augusti så skulle jag kunna söka igen för då skulle de se inkomsten 2012. Bara en notis.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×