Bye bye Amex, hej igen Diners?

Diskussion i 'Kreditkort' startad av jsm, 13 Januari 2014.

 1. jsm

  jsm Medlem

  Ort:
  Berlin
  Land:
  Sverige Sverige
  Är lite irriterad och behöver ventilera lite... och behöver råd

  Drabbades av bagageförsening till SFO i november och skulle få ersättning för utlägg via AmEx SAS EuroBonus försäkring hade jag tänkt.

  Är sedan förra året skriven i Tyskland så jag blev nekad ersättning (4000 SEK). Borde förstås haft bättre koll på villkoren, men det har jag i alla fall nu. Försökte få Amex att kreditera beloppet, men de kunde tyvärr inte. Jag hade en spend på ca 400k förra året så tydligen inte tillräckligt för att få ett undantag

  För Diner's reseförsäkring verkar det räcka om man bor inom EU:

  Är det någon som vet om detta stämmer? Tack!
   
 2. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  1 person likes this.
 3. OliT

  OliT Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Precis. Skäliga utlägg ska ersättas av flygbolaget. Vad som är skäligt är alltid en diskussionsfråga, men 4 000 SEK kan inte vara helt otänkbart i vissa situationer (långresa, osäkert när kläderna kommer, särskilda klädkrav och så vidare).
   
  1 person likes this.
 4. jsm

  jsm Medlem

  Ort:
  Berlin
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för snabb feedback.

  Är klart i detta läge med flyget till SFO.

  Pratade precis med Trygg Hansa som är ansvariga för Dinersförsäkringen. Deras försäkring gäller så länge resan utgår från det land man är skriven (men om man gör en rundresa med längre uppehåll omfattas endast ut och hemresan).

  EDIT: Jag glömde säga det viktigaste: Dinersförsäkringen gäller så länge man är skriven i Europa. Så bättre omfattning än Diners
   
  Last edited: 13 Januari 2014
 5. Observera att samma gäller British Airways Entercard VISA. Försäkringen gäller enbart om man är skriven i Sverige. Så inte en ovanlig policy.

  Jag har ett Swiss Miles & More Platinum AMEX som utfärdas av Swisscard (Credit Suisse). Här gäller försäkringen även om man inte är folkbokförd i Schweiz, och bäst av allt: man kan resa 270 dagar per år :)
   
  2 personer gillar detta.
 6. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Numera utskriven från Sverige för Australien, noterade jag att samma sak att man behöver vara skriven i Sverige och starta resan från landet där man är skriven (har kvar några svenska kort). Jag valde att bita i det sura äpplet och skaffa en separat reseförsäkring (här i Australien täcker hemförsäkringen inte resor). Dessutom så reser jag mycket på inköpta USDM poäng, som jag visserligen betalar med mitt AmEx Au. Så jag ringde och frågade AmEx om reseförsäkringen gällde vid poängköp. Fick nekande svar av agenten, om det är riktigt vet jag inte men det gav ytterligare motivation för en separat reseförsäkring.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×