Buss och tåg i USA - Någon som har erfarenheter

Diskussion i 'Andra transportmedel' startad av FarewellFire, 7 Mars 2014.

 1. FarewellFire

  FarewellFire Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Precis som lejonparten av alla flitiga skribenter här inne gillar jag att flyga. När jag till sommaren dock bokat en t/r med SAS till Chicago har jag planer på att göra något annorlunda. Istället för att flaxa runt inrikes i staterna ombord på United-metall (vilket annars är vad jag brukar välja) slog det mig att jag ska testa tåg eller buss.

  Min plan är att frakts mig själv från Chicago till San Francisco och på vägen stanna och kolla in åtminstone ett par, tre städer. På vägen tillbaka blir det åter flyg. Tåg är charmigt men ganska dyrt då jag måste stiga av och då behöver ett "luffarpass" som gör processen dyrare än att flyga. Buss är vrålbilligt men samtidigt har jag en bild av Greyhound-nätet som livsfarligt.

  En välberest vän skrattade dock åt mig när jag nämnde det och sa att Greyhound idag är bra och att det är ett intressant sätt att resa.

  Så nu till de egentliga frågorna:

  1) Har någon erfarenhet av längre resor med Amtrak (tåg), Greyhound eller annat bussbolag?
  2) Finns bättre alternativ till Greyhound?
   
 2. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har åkt Greyhoundbuss mellan Chicago och Minnesota. Nattbuss med galonsäten som inte gick att luta bakåt. Biljett fick man inte köpa av chauffören men det fanns heller inget kontor vid starthållplatsen så den köpte jag sedan vid ankomst. Klart andra människor som åkte buss jämfört med flyg. Det var för flera år sedan så jag vet inte om det är likadant idag.
   
 3. FarewellFire

  FarewellFire Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det där låter typ precis som alla mina fördomar mot Greyhound. Plus att jag ser framför mig hur någon knivhugger mig och stjäl mitt bagage som lök på laxen.

  Dock har jag sett att deras nya bussar håller mycket hög nivå. Det är WiFI och strömuttag osv. Eller så blir det en sovhytt på Amtrak. Vore kul att för en gångs skull se staternas mäktiga landskap från marknivå och ej från 10 000 meters höjd.
   
 4. Hade tänkt göra samma sak med familjen för några år sedan men då jag såg "prislappen" på en t/r SFO svalnade intresset, skulle ha gått på 3000 $ för 3 personer...:mad:

  Gjorde en snabbsökning och hittade följande, inte direkt gratis men...

  Capture.JPG

  Accommondation: Superliner Roomette
   
 5. Hansi

  Hansi Medlem

  Ort:
  Katrineholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Åkte Greyhound för ca 10 år sedan: NY - Washington - Baltimore - Atlanta - Nashwille - Littel Rock - Dallas - Albuquerque - Flagstaff (Gran Canyon) - Phoenix - Las Vegas - San Diego - LA - San Fransisco - Sacramento - Reno (fina sjöar att fiska foreller) - Salt Lake City - Denver - Kansas City - Chicago - Pittsburg - New York. Pris c:a 400$ per person (om jag mins rätt)
  Det gäller att vara bland de första ombord. Då kan man ta den breda sittsraden längst bak och turas om att sova liggande.
  Biljetten var inte så dyr då den förköptes i Sverige. Man kunde stanna kvar i varje stopp och ta en senare buss utan kostnad.
  Chauffören körde 2 -3 timmar och stannade sen för fika/mat paus dygnet runt.
  Vi hade aldrig problem med tjuvar eller annat pack. Berättade oftast att vi var från Sverige vilket höjde stämningen ombord.
  Greyhound har fina bussar med bra komfort. Fantastiskt sätt att se USA som det är med all sin varierande natur.

  Hansi
   
  Last edited: 8 Mars 2014
  3 personer gillar detta.
 6. DrKlas

  DrKlas Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har åkte Greyhound några gånger och tycker inte på något sätt att bussresorna känts livsfarliga. Snarare tvärtom. Däremot kan omgivningarna runt stationerna kännas livsfarliga och jag skulle till exempel inte vilja kliva av bussen i San Francisco på natten.
   
  1 person likes this.
 7. FarewellFire

  FarewellFire Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Exakt - priset är helt vansinnigt för en Roomette och det är väl det man behöver. För inte fasiken pallar man sitta två dygn i en stol, hur comfy den än må vara? Gör man det kommer man ner till ungefär 1500 spänn för en enkel Chicago - Portland. Men... Nä. Jag tror inte det. =)
   
 8. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Stopover i Yellowstone?
   
  1 person likes this.
 9. LinuxSam

  LinuxSam Medlem

  Ort:
  Kiruna
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag åkte Greyhound Chicago - Cincinatti t/r 2012 och Wilmington - New York förra året. Bekvämare bussar än i Sverige. Bättre utrymme. WiFi och eluttag.
  När jag åkte var passagerarna en blandning från "kostymnissar" till "collage kids". Inget som helst bråk på någon av resorna. Men som sagt. Stationerna kan ligga lite avsides ibland. I New York stannar de dock mitt på Manhattan så lätt att ta sig vidare.

  /LinuxSam
   
  jerixon och FarewellFire gillar detta.
 10. FarewellFire

  FarewellFire Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tanken har slagit mig. Det finns ju så ofantligt mycket vacker natur där borta och tanken med trippen är att få ta del av den från marknivå istället för från 10 000 meters höjd den här gången. =)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×