Senaste nytt

Business klass - jobbresa

LarsCph

Medlem
Jeg syntes godt om den gamle 777 kabine i 2-2-2 layout hvis man skal sove - der er fint med benplads da sædet er fuld bredde i hele længden og ikke som på A350 og B787 hvor det er smallere i fodenden. Jeg syntes ikke det er et stort problem at have sidemand og vil anbefale vinduesplads hvis du skal sove på turen. Række 2 eller 3. Hvis ankomst til Doha er efter midnat er der formentlig pyjamas, hvilket jeg sætter stor pris på. Dine-on-demand konceptet er rigtig godt, og det er super at kunne bestille mad når man har lyst til at spise.

Jeg fløj med dem sidst i sommers fra København-Doha-Denpasar - og det var absolut rigtig godt - maden var meget god og servicen i top.

Loungen i Doha er stor og OK. Men som andre skriver så er maden ikke noget særligt. Jeg plejer at bruge tiden i baren på øverste etage eller eventuelt et bad, hvis jeg har lyst til det.

God rejse, og ja tak - skriv gerne lidt om turen.
 

3d360

Ny medlem
Första planet blev utan Qsuite, andra planet blev det Qsuite.

Före resan:

Efter passkontrollen gick vi in i Primeclass-loungen. Trevligt ställe att ta det lugnt på och äta/dricka lite innan avresa. Inget märkvärdigt egentligen vad gäller mat eller dryck, däremot var kaffet något utöver det vanliga, så den får ni prova om ni är där.

Flyg 1:

Vänligt bemöta så fort vi gick in och fick följa efter värdinnorna till våra platser. Fick välja kall eller varm handduk och en dryck innan take-off. Passade på att titta omkring innan hon kom med pre takeoff drinken. Sätet och omgivningen såg trevlig ut och jag hade turen att slippa ha någon bredvid mig då det underlättar när man ska på herrarnas. Fanns en liten väska med skönhetsprodukter som väntade bredvid en så den tittade jag i, lite kräm, spray av nåt slag, ögonmask och strumpor bland annat. Tjusig babyblå färg på strumporna så de tog jag på fötterna.

När planet väl var i luften kom värdinnan och fråga vad man ville äta och när. Beställde arabiska meze-rätter och en huvudrätt bestående av kyckling/ris. Meze-rätterna tyckte jag väldigt mycket om tillsammans med det färska brödet och huvudrätten var helt okej men inget märkvärdigt. Efter maten tog jag det lugnt och kollade på film och det var helt okej utbud av underhållning i form av serier, filmer och ljud. Resten av resan fortlöpte med diverse snacks och dryck samt sömn. Jättesköna säten! Det gick att ställa in i alla möjliga ledd och man låg skönt. Tillsammans med filten kändes som att man låg i fåtöljen där hemma.

Mellanlandning:

Vi gick in i business loungen och satte oss ner och valde bland olika sandwich alternativ. Loungen i sig är stilren och det kändes trivsamt att sitta där. Valde bland olika sandwich alternativ och tog en liten tårtbit. I övrigt en flashig flygplats som ser helt ny ut (antar att den är relativt nybyggd?).

Flyg 2:

Vad jag tror är en A350 efter att ha googlat sätets utseende. Jag har inte mycket att säga här då jag varken hade lust äta, dricka eller titta på något. La mig ner och vilade hela resan. Kunde inte sova då sätet var hårt enligt mig men många andra runtomkring hade inga problem med att sova så det är individuellt. Om jag får välja mellan Qsuite och den klassiska stolen så tar jag den gamla alla dagar i veckan. Det jag tycker är plus med Qsuite är att omgivningen ligger närmre en, förvaringsmöjligheter och att man inte stör någon eller blir störd om man ska iväg till herrarnas. Dessutom är det en snyggare omgivninn men det är inget jag lägger större vikt på då jag tycker att det är bättre att sitta skönt och ha en vanlig omgivning runt omkring.

Min summering är att jag är jättenöjd med Qatar Airways. Hade sätet i Qsuite varit något bredare och med mjukare stoppning så hade jag satt i princip full pott vad gäller flygupplevelse. Servicen får däremot full pott, den var kanon.
 
Toppen