British Airways vs Qatar Airways business class på long haul?

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Gurkan, 31 Augusti 2014.

 1. Gurkan

  Gurkan Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ska ha biljetter till Asien och undrar vad ni tycker här på forumet?

  Har själv bara rest Qatar och kan ärligt säga att jag aldrig varit med om bättre service på en resa. Allt från stolen till maten och champagnen var suverän enligt mig och min partner.

  Hur står sig British Airways Club World vs Qatar Business? Har försökt kolla runt lite och sett videos m.m. Club World känns lite mindre exklusivt och mer "packa in mer resenärer per plan". Man vill ju även kunna sitta bredvid sin partner då man flyger, men som jag förstått det finns det dubbelsäten i mittenraden av BAs 777or?

  Alla erfarenheter uppskattas då vi vill ha en härlig och skön flygresa.
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har aldrig flugit Qatar (och tänker försöka undvika det pga etiska skäl) men jag tycker CW är utmärkt. Är man två så är det kanske mindre bra, men eftersom jag oftast reser ensam är det perfekt att sitta bakåtvänd och ha sin egen lilla värld.

  I alla konfigurationer som har fyra säten i mittenraden är de två i mitten båda bakåtvända och lämpar sig väl för par. Det finns en massa info på nätet om du söker lite.
   
  Webguide gillar detta.
 3. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är härliga i-landsproblem många av oss här har när vi ställs inför vilken av 2 bra long-hauls i business som är bäst och vi får svårt att välja. :)

  Personligen hade jag nog valt British Airways om jag var dig, bara för att testat något annat.
   
 4. Gurkan

  Gurkan Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Haha, jo man får uppskatta att vi har möjligheten att kunna välja mellan två suveräna BC produkter :)

  Skall kolla upp lite mer recensioner från British Airways CW men efter din och Agehalls input så lutar det mot British Airways.

  Hur långt i förväg kan man boka platser? Så man kan vara säker på att jag och partnern får sitta bredvid varandra både dit och tillbaka.
   
 5. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Där har du en akilleshäl för en statuslös på British Airways (och en fantastisk förmån för den som har status :) ). Du kan inte boka platserna vid köpet, utan en kort tid innan bara. @agehall kan garanterat detta, eller @doc. :)
   
  agehall och doc gillar detta.
 6. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har mest åkt med British Airways i C och ska prova Qatar Airways i november. Jag tycker det är en stabil produkt och tycker om den, men kan inte jämföra med Qatar Airways ännu.

  Har du status i OW? Som OW Sapphire och Emerald kan du välja platser redan när du bokar biljetten. Som OW Ruby kan du boka platser 7 dagar innan avgång. I värsta fall kan du alltid köpa sittplatser, men det är tveksamt värt det.
   
 7. Såvida du inte har status (Silver och uppåt?) hos British Airways Executive Club, kostar det att förboka sittplats även i Business class.
   
 8. Jag gillar båda, men beroende på vilken hårdvara, så är det väldigt olika produkter. British Airways har generellt en väldigt gammal flygplansflotta och Qatars är tämligen ung och fräsch.
  Spana in reserapportsforumdelen här på BC så får du en ganska bra bild av båda.
   
 9. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jo, men jag föredrar ändå upper deck på en gammal 747:a framför en modernare 777:a. Men visst, stolarna och IFE är något bättre i 777-300ER jämfört med 747 eller 777-200.
   
 10. Gurkan

  Gurkan Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Aj då. Saknar tyvärr något av status när det kommer till OW. Känns rätt tråkigt att inte få sitta bredvid sin partner på en så pass lång resa. Antar att de dubbelplatser som finns blir bokade ganska snabbt av dem som redan innehar status med OW?

  @flybob Vore kul om du gjorde en liten jämförelse efter du åkt.
  Är ganska säker på att det är BAs 777 som går till BKK. Flög med QRs Dreamliner då jag använde mig utav dem senast och det var så fräscht att det kändes som en jungfruresa med planet.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×