British Airways och American Airlines

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av Stefan62, 3 Februari 2013.

 1. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ibland när man bokar en resa till USA så är det British Airways ena vägen och American Airlines andra vägen över Atlanten.

  Betyder det att båda bolagen är likvärdiga på long-haul?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det skulle jag inte tro - varför tror du att det skulle vara så?

  Är ju inget konstigt att deras system föreslår så många varianter som möjligt där deras fares tillåter olika kombinationer.
   
 3. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  En dum tanke...eftersom de har code-share och dessutom ingår i OneWorld-alliansen - men när jag tänker lite till så stämmer det ju inte om jag ser till Star Alliance...
   
 4. Precis.
  T ex Singapore Airlines och SAS/Egyptair har codeshare avtal och de har absolut inte samma produkt-/servicenivå.
   
 5. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Tänk om man fick SQ-girls så fort man bokade en SQ-codeshare.... Då skulle jag nog boka MYCKET mer codeshare... ;)
   
  4 personer gillar detta.
 6. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej det är verkligen inte samma produkt-/servicenivå. SQ förstår t.ex. en sån enkelt sak som att man serverar champagne innan start i C. Vad serverar SK/MS innan start? Ja just det juice! :D
   
 7. henrikg

  henrikg Medlem

  Nej, men British Airways och American Airlines har en joint venture vad gäller transatlantflygningarna. Det är steget längre än code-share och samarbete inom allianser. Har för mig Lufthansa och UA har något liknande, men är inte helt säker.
   
 8. Blev bjuden på samma exotiska dricka på TK igår också.....Juice alltså:cool: De hade skrivit ett mycket fint namn på informationslappen, som jag direkt gick på. Det visade sig dock att detta exotiska namn betydde just apelsinjuice på turkiska, haha
  Jag vände på lappen när jag inte tycke mig känna igen alkoholsorten.....där stod "orange juice":p


  On topic: Givetvis finns det ingen logik i att codeshare & allianstillhörighet skulle generera liknande produkter. Jag tycker dock att frågeställningen är berättigad: Jag kan tänka mig att detta inte alls är självklart för de som inte är lika "insnöade" på resandet som vi är. Nu finns iaf en tråd som klargör hur det ligger till :)
   
 9. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Inser att jag kanske lät lite väl nedlåtande i mitt första svar.

  Jag var seriöst intresserad av om Stefan62 hade någon anledning att tro att American Airlines skulle matcha British Airways vad gäller C-produkten. I min värld är British Airways långt bättre, men jag har inte testat någondera (än!) så jag går bara på andras erfarenheter. Stefan kan ju mycket väl ha hittat källor som tycker annorlunda.
   
 10. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  I likhet med många olika saker så är smaken delad. Jag tillhör dem som inte tycker att AAs transatlantiska produkt i C ligger så oändligt långt efter BAs Club World som en del anser. Visst har British Airways många fördelar i form av hårdvara och (oftast) bemötande. Men jag föredrar faktiskt AAs mat och vinerna går enligt mig på ett ut. Har dock exempel på när BAs bemötande varit hemskt och AAs bemötande varit helt fantastiskt. Och jag får lätt en klaustrofobisk känsla i BAs Club World vilket jag inte får ombord på American Airlines.

  Däremot kan jag hålla med om att ett JV (vilket British Airways, IB och American Airlines har över Atlanten) borde innebära att servicenivåerna blir mer harmoniserade eftersom det är det man skryter om i reklamen när man försöker förklara varför de tre skall få sätta identiska priser.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×