Senaste nytt

British Airways A319 plan nödlandade på London Heathrow idag (24 maj)

Senator

Moderator
Självklart är det viktigaste av allt, och det enda som egentligen betyder något, att passagerarna och besättningen i planet är välbehållna och att det inte blev värre än vad det blev. Flygplatsen är inte stängd till 16, det är BA som ställt in alla shorthauls. Jag väljer BA bland annat just för att de har skickliga piloter, och denna händelse är ännu en påminnelse om detta. Om det lät som att jag inte bryr mig om den traumatiska händelse detta måste vara ber jag om ursäkt för det. Det var absolut inte menat så.

Jag uppfattade dig inte så erhel,. Jag tycker det är viktigt att vi har perspektiv i dessa situationer. Jag minns mycket väl kaoset på LHR den 13:e september 2001 när flygplatsen öppnade igen.

Efter ha stängt både den södra och norra landningsbanan under incidenten, öppnades tydligen den södra banan ganska snart medan den norra banan var stängt ett bra tag. Det uppges vara skälet till att BA ställde in många kortflygningar under dagen (fram till 16:00 BST). Nu är den norra banan öppen igen.
 

SK1989

Medlem
Ser ut som om man inte säkrat motorkåporna efter underhåll... Kåporna har sedan skadat diverse ledningar när de slitits av i luftströmmen. Inte första gången detta händer...
 
Last edited:

Johannes

Medlem
Det var kaos på CPH igår, kollegan skulle med 18 någonting flyget till LHR med BA, hon får ett mejl 1145 att det är inställt, ingen annan info, vi testar ringa, funkar inte, vi kastar oss ut till Kastrup, ser att alla BA flighter förutom 1405 är inställda, förstår att de senare planen inte kommit iväg från England, Novia personalen helt hopplösa, pratar bara med de som har anslutningar i London och skiter helt i de som har LHR som slutdestination, vi får tjata oss till för att komma på väntelistan på 1405 som är försenad ca 2h, min kollega måste hem SAS flighterna till LHR var fulla, men jag har vett nog att boka in min kollega till BHX med SK som går 1735 på en full-flex Business biljett, kostade 5900 sek, som tur är kommer hon med BA flighten som kommer iväg vid 1620, men vi var tvungna att ställa in ett viktigt möte... Jag avbokade SAS-biljetten åt henne.
 

Bern

Medlem
Åkte med BA GOT-LHR igår. "Bara" runt 3h försening i slutändan så jag verkar ha klarat mig hyfsat. Glad att jag inte hade vidare anslutning, köerna på Heathrow var oändligt långa.
 
Toppen