Bra ide att hyra bil i Gdansk/Klaipeda och köra till Kaliningrad?

Diskussion i 'Övrigt' startad av Budgetresenär, 11 September 2016.

Tags:
 1. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag lade denna tråden under övrigt eftersom den berör flera ämnen (hyrbil, visum, försäkringar, resmål, etc). Jag undrar om det är en bra eller dålig ide att ta sig till Kalinigrad med hyrbil från Gdansk/Kaliningrad jämfört med att flyga hela vägen? Att flyga till Kalinigrad är relativt dyrt (sett till avståndet från Köpenhamn) och tar ganska lång tid eftersom man måste byta flyg någonstans (för de flesta flygbolagen t o m 2 gånger!) och min tanke var då att istället utnyttja den förmånliga Eurobonuskampanjen som SAS har för närvarande och flyga direktflyg till Gdansk eller Palanga och köra över landsgränsen med hyrbil. Blir det problem att ta en hyrbil över gränsen? Kommer det kosta en massa extra i hyrbilsförsäkringar som äter upp besparingen? Är vägarna så pass dåliga (i synnerhet under vintermånaderna januari/februari, då jag tänkte åka dit) att man inte bör köra på dem? Blir det krångligare med visum? Är det jättesvårt att köra i Ryssland eftersom de har annorlunda bokstäver? Är Gdansk eller Palanga att föredra? Övrigt att ta i beaktande?
   
 2. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Ryssland - Motormannen.se
  En annan fråga är om biluthyraren accepterar att du tar hyrbilen till Ryssland. Skulle börja hos hyrbilsfirmorna för att se om det är möjligt.
   
  Dr. Miles och Budgetresenär gillar detta.
 3. Jag kollar ofta sådana här hyrbilregler i östra Europa och erfarenhetsmässigt har jag aldrig sett eller hört om någon hyrbilsfirma i EU/Schengen som tillåter färd in i Ryssland/Vitryssland/Ukraina. För mig skulle det vara sensationellt om du hittar en enda hyrbilsfirma i Polen eller Litauen som tillåter färd till Kaliningrad.
   
  fly4fun, Dr. Miles och Budgetresenär gillar detta.
 4. Morgan

  Morgan Medlem

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×