Senaste nytt

Bröllopsresa norra Italien?

Biggles

Medlem
Många bra tips ovan bl.a. Rickard m.fl. Beträffande boende så kolla på Homeaway och VRBO så kan ni hitta privatboenden som kan vara bra. Finns halvgalna och roliga engelsmän som köpt herrgårdar o hyr ur i norra Italien. (Om ni inte klarar italienska ).Sedan bero det ju mycket på om ni vill åka runt eller bo på en eller två platser o göra dagsutflykter. Det är ju inte stora avstånd fågelvägen men krokiga små vägar med branter utan räcke o går således inte så fort ta sig fram. Hotell kan du väl enklast kolla på Tripadvisor så får du ju också pris o betyg. Bologna som inflygningspunkt var ju ett bra förslag jämfört med röran i och omkring Milano. Genua kan man ju också flyga in till. Då kan ni åka ner till tornet i Pisa och sedan norrut om ni vill.
Missa då inte Luca med stadsmuren och på väg norrut lilla Varese Ligure med Trattoria Gallo Nero. Det finns hur mycket historia, vackra vyer och god mats som helst var ni än åker. Ha "en god tur" !
 

Sofia

Medlem
Frågan är väl hur fancy man vill vara iom en bröllopsresa men jag har kört två resor med samma upplägg som har passat oss (2vuxna och 2 barn).

Flyg till Pisa, hyrbil därifrån och sedan varit 3-4 dagar i Toscana med besök på vingårdar och sedan 3 dagar vid kusten.
Vi har bott hos Chef Claudio, litet mysigt ställe som ligger bra till om man vill besöka vingårdar i Chianti regionen. Stället är litet och familjärt, ca 5 rum men på kvällen dukas det upp bord runt poolen och det blir då en fantastisk restaurang. Man kan även boka en matlagningskurs hos Claudio, då lagar man ett par rätter som man sedan kan äta på kvällen. Ett av mina bästa minnen från Italien. Väldigt prisvärt!!
Best restaurant in Italy - Omdömen - Torre Guelfa Chef Claudio - TripAdvisor

Sedan har vi bott på Green Park Resort i Tirrenia, ca 15min från flygplatsen i Pisa. Ett hotell med fräscha rum, fint poolområde, ca 300m till havet. Finns många fina restauranger nere vid havet och på hotellområdet finns även en Guide Michelin restaurang.
hotel pisa hotel tirrenia pisa | GREEN PARK RESORT | GREEN PARK RESORT


Trevlig resa! @Sofia
Tack för toppentips!

Apropå fancy så är det nog "medel" nu. Blivande maken ville gärna ha snö (!) men det blir ju väldigt svårt så här års. Dock blir det nog en lite mer fancy alpresa kommande vintern. Vem säger att det bara går att fira bröllopsresa en gång? ;-)
 
Hej
Ett ställe som är värt att titta på är Ortasjön, som ligger väster om Maggioresjön. Otroligt charmigt och inte så hypat som övriga sjöar i Norra Italien.
 
Toppen