Blir ni inte också irriterade över Cathay Pacifics ständiga "equipment changes"?

Diskussion i 'Oneworld' startad av HON-II, 26 Augusti 2014.

 1. HON-II

  HON-II Medlem

  Har nu flugit 3 sträckor med Cathay Pacific i business de senaste dagarna: PVG-HKG-SIN-HKG. På två av de tre sträckorna blev det "equipment change" 6-10 timmar innan avgång: från den trevliga 1+2+1 konfigurationen till den mycket mindre trevliga 2+2+2 (330) eller [ännu värre] 2+3+2 (777)-konfigurationen. Nya säten (ifrån de trevliga single-sätena) tilldelas på slumpmässigt sätt. Detta hände även för två veckor sedan på en Cathay Pacific-flygning BKK-HKG. Åkte på det flyget tillsammans med en kollega, så att vi splittrades ifrån att sitta ihop till att sitta isär. Mycket irriterande och otrevligt att ändringarna sätts i system så fort bokningssituationen blir hög. Det ställer till problem för passageraren med reseplaneringen.
   
 2. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jo, absolut. Har en bokning i november där jag blivit nedgraderad två gånger från F till C. Ringde och bokade om till annan flight med F efter första nedgraderingen. Nu finns det inga flighter kvar med F på hela vecka. Just nu har jag en bokning på en 1+2+1 i A333, men det lär ju ändra sig många gånger fram till november.
   
 3. HON-II

  HON-II Medlem

  Ja, tyvärr är det nog så med Cathay Pacific's nuvarande affärsstrategi.... Som sagt: mycket irriterande.
   
 4. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har själv inte drabbats av det i någon större omfattning men visst kan jag hålla med om att det är lite nervigt att behöva hålla reda på detta. Men det är så klart en konsekvens av att man bara har widebodies och dessutom väldigt olika konfigurationer.

  Det som diskuterats på FlyerTalk (har jag för mig) var huruvida Cathay Pacific snarare skulle upphöra att sälja biljetter i F på dessa sträckor och enbart ge ut dem som platser för statusmedlemmar.
   
 5. David

  David Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Helt klart trist när man redan ställt in sig på en flygplanstyp, kanske specifikt valt en avgång av just detta skäl, och den byts. En gång räddade det mig dock från en halv natt på Mumbais flygplats då jag fick åka med ett tidigare plan då de bytt till en större kärra. Interiören var iofs den äldsta i flottan men jag sov ändå från hjulen lämnade backen till vi slog ner i Hong Kong.
   
 6. Christian R

  Christian R DYKWIA

  Hmmm! Familien og jeg er booket i både business med 1-2-1 Airbus A330 samt i first på en rute hvor ikke alle afgange har first. Til påske! Jeg tror ikke det kan betale sig at holde vejret, men at krydse fingrene er nok nødvendigt..
   
 7. Ibland händer det åt andra hållet.
  Jag fick Airbus A330 med recliner Business seat vid bokning men det blev fiskbenskonfig vid flygning.
   
  henrik l, Impendill, PYRZ och 1 annan gillar detta.
 8. Impendill

  Impendill Medlem

  Samma hände mig och mitt sällskap
   
 9. Magino

  Magino Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Är den betald med pengar eller poäng? Du får gärna uppdatera hur det går för dig då jag har en bonusresa i december som gått från F till C. De har tagit bort F från alla flyg tyvärr. För mig gäller det sträckan HKG - BKK så jag hoppas annars att de ska boka om mig på Thai, även om jag förstår att det är ganska liten chans. Gillar hur enkelt det är att ankomma med Thai F i BKK.
   
 10. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Den är betald med Avios. Jag bevakar nu att jag får tillbaka dem och så får vi se vad som händer. Troligen är det inget annat att göra än att acceptera läget. Kanske kan jag försöka protestera på plats i november, men British Airways kan ju inget göra.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×