Senaste nytt

Billiga tågbiljetter i Tyskland (!) med FlixTrain

Palazzi

Medlem
De har kört ett tag. Verkar bli ökning nästa år med snabbtåg på Berlin-München (de fick inte fram snabbtåg itid för den senaste tabellen).
Ryktet säger också att Flixtrain kommer till Italien nästa år...
 

Palazzi

Medlem
Nu är man strax igång igen i Tyskland, även om avtalet med BTE är (bakgrundshistoria så var inte underleverantören nöjd med avtalet) avslutat.
Man inleder med Berlin-Köln och det kanske är Leo Express som kör denna (?)

Man har lagt rätt mycket pengar på renovering av fordonen vad det verkar:
Login • Instagram

Får väl hoppas att man gör denna typ av renovering även för de tåg som ska gå i svensk trafik från December (om man kommer igång). Ser lovande ut med inredningen.
 

Palazzi

Medlem
Hoppar hit, istället för den mer aktiva tråden Flixtrain till Sverige 2020, på våra tre främst trafikerade linjer | Sida 9 | BusinessClass.se forum | 820 000 inlägg om resor iom att denna nyhet inte direkt berör den svenska verksamheten.

Det finns än så länge inga engelskspråkiga källor, men Flixtrain expanderar nu sitt tyska linjenät rätt så rejält. Bl.a. tillkommer München som sydligaste punkt och Kiel som den nordligaste. Den sistnämnda är troligen välkommet för de Göteborgare som kan ta färjan direkt till staden.

Man börjar även med "nattåg" Hamburg-Berlin-München. Detta är dock ett "test" på något så ovanligt som ett nattåg utan en enda ligg- eller sovvagn. Istället så får man en ensam sätesrad (det är 2+2 hos Flixtrain). Då man normalt har 100 säten på den yta de flesta har 65 så är tappet till 50 nattresenärer inte ett enormt avkall. De verkar också, genom detta, ha optimerat så att tåget iprincip nyttjas 24h/dygn.

Det ska väl kanske inte ses som en konkurrent till andra nattåg, utan som ett troligen något mer bekvämt alternativ till deras egna nattbussar. Baspriset börjar på 109SEK mellan Hamburg & München. Restiden landar på 10h, med ankomst kl 06 i München.

Det nya linjenätet kan observeras på denna länk: https://images.reisereporter.de/eYP...YjM/xOS00MTQ1LWFkMW/ItMjAwYTk2NjFmY/zJhLnBuZw

Med den annonserade sträckningen Uppsala-Köpenhamn, och den nordliga sträckningen till Kiel, så är det kanske ingen högoddsare att man långsiktigt kan tänkas knyta samman linjenäten. De har ju tidigare kört med sitt koncept Interflix (nu pausat, så antar att det uppdateras eller hindras av Covid) där man för 99€ får fem valfria resor oavsett biljettpris.
 

Palazzi

Medlem
Idag annonserade Flixtrain sin första linje över landsgränsen till Schweiz, till Basel närmre bestämt.

Linjen går från Berlin till Basel och passerar ytterligare tolv hållplatser. Linjen avgår 11.20 från Berlin, vilket skapar en rätt bra anslutning med Snälltågets linje till Berlin (från Stockholm och Malmö).

Värt att nämna är också att det startats en linje mellan Hamburg och Stuttgart, som eventuellt får en smidig anslutning med SJs nya nattåg. Det är ännu lite oklart om de båda operatörerna avgår/ankommer samma station i Hamburg.

Priser från 99SEK
 

Fredrik

Medlem
Det finns ett gammalt avtal mellan Schweiz och fd. Baden så du går igenom tyska tullkontrollen om du går in/ut från perrongen(från ett antal av spåren).
 
Toppen