Biljetthjälp önskas! Asien/Nordamerikas västkust

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Henry, 16 November 2012.

 1. Henry

  Henry Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej,

  Min tid i Japan närmar sig sitt slut och efter fyra månader på marken är jag rätt sugen på att kompensera för missad flygtid. Målet är att besöka Burma, Kanada (Vancouver) och USA (San Francisco). Flyget till Sverige går sedan via Peking och med en avstickare till Nordkorea.

  Flygningarna görs som "medveten student" - det är alltså ekonomiklass som gäller, men jag är beredd att betala lite mer ifall jag kan tjäna bra miles eller få en något bättre/intressantare produkt.

  Datumena nedan är önskemål och lite flexibla. Planet från NGO till PEK går dock den 9 januari på morgonen och jag vill helst hinna spendera ett par dagar i Tokyo innan det. Priserna är cirkapriser.

  Kreditering är tänkt till A3, kommer dock nå guld där även utan dessa segment, så kreditering kan även ske till EuroBonus (förhoppningsvis) eller annat *bonusprogram. Notera dock att alla flighter, oavsett allians, är av intresse.

  Jag har själv letat lite i ITA Matrix och kommit fram med följande:


  NGO-RGN 2012-10-21 eller en dag senare/tidigare
  Carrier: China Southern
  Pris: 3000 kr
  Routing: NGO-PVG-CAN-RGN
  Note: Utfärd kan även ske från NRT/HND! Ovan har 18 layover i CAN! Undvikes gärna. Kommer resa med ett double-entry-visum till Kina i passet som jag INTE vill förbruka på en transit - finns det risk för det?

  *Hopp till YVR*

  YVR-SFO 2012-12-28 eller en dag senare
  Carrier: Air Canada
  Pris: 2000 kr
  Routing: YVR-SFO
  Note: Alaska Air har marginellt billigare flyg med mellanlandning. Verkar dock erbjuda flyg för nästan halva priset, men inte under mina dagar

  SFO-NRT 2013-01-05 (ankomst) eller en dag tidigare/senare
  Carrier: United/Malaysian
  Pris: 3800 kr
  Routing: SFO-LAX-NRT
  Note: Passerar datumgränsen, "fölorar" en dag. Bör gå att ta sig billigt med Greyhound-buss (och kanske kunna leverera en lite ovanlig reserapport?!) till LAX ifall det blir mycket billigare

  Tar tacksamt emot synpunkter/förslag/tips på bättre priser eller intressanta routingförslag. Stopover i något trevligt land på väg till RGN är bara ett plus. Bra tips belönas med öl på Monks (!) på nästa BC-träff. Finns det intresse av någon form av reportage från något segment så bör det också kunna ordnas.

  Allt gott!
  Henry
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×