Senaste nytt

Biljetter sökes: Arlanda - Accra, januari-juli 2015

Nemo

Medlem
Ebola?? Er du bange for ebola? Jeg elsker disse småepidemier, som giver globalt massehysteri ligesom avian-flue her i SE-asien: dette udmøntede sig i at flybilletterne faldt til det have, så jeg havde dobbelt så mange rejser :) Ebola, ha, ha - jeg søger nu job i Sierra Leone.....man er vel lidt rebel!
Senaste året har ebola skördat 1130 liv i Sierra Leone. Samtidigt har trafiken dödat 1311 personer i Sierra Leone. Det är alltså större risk att dö av att åka taxi än att drabbas av ebola. Detta i det näst värst ebola-drabbade landet, efter Liberia.
 

Xilan

Medlem
Tack för alla svar!
Ethiopian verkar totalt sett vara det bästa alternativet, även om det innebär nattflyg båda vägarna. Både bagageregler och ombokningsregler samt priser är bra. Det gäller bara att välja en dag då det är direktflyg till/från Addis så att man slipper stoppet i Wien.

Angående Ebola är det förstås en av anledningarna till att det är viktigt med en ombokningsbar hemresa, om Ebola-utbrottet skulle skena fullständigt och sprida sig till fler länder. Men detta är inte en turistresa och utbrottet är dessutom en ganska bra bit från Ghana, så det finns i dagsläget ingen anledning till oro.
 
  • Gilla
Reactions: pep
Nej det finns ingen Ebola i Ghana i dagsläget! Däremot så scannas du vid ankomst och avfärd med handhållen febermätare.

Avstånd mellan Ghana och Sierra Leone är ca 170 mil jämfört med Stockholm och London ca 180 mil...

ET är bra alternativ du ankommer ju alltid på morgonen till AA. Sedan är det en ca 6 tim flight vidare med troligen en 787!
 
Last edited:
Toppen