Betala för förbokning av sittplats med British Airways businessbiljett

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av Akt, 8 Juni 2014.

 1. Akt

  Akt Medlem

  Fråga, borde man betala för att välja sittplatser om man är 2 personer som vill sitta ihop? Brukar man riskera att inte få sitta ihop annars? Kan tycka att det är lite snålt av British Airways och inte bjuda på sätesval för businessbiljetter.
   
 2. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Där har du en fördel med att vara statusmedlem, även om jag håller med om att det känns lite snålt när man bokat en businessbiljett. Jag skulle personligen inte betala för platserna. Så viktigt är det inte med platsval i businesskabinen. Eftersom ni är på samma bokning kommer det inte vara problem med säten bredvid varandra. Se till att checka in online 24-timmar innan sverigeflygets avgång, så väljer du platserna hela vägen.
   
 3. Akt

  Akt Medlem

  Tack för infon! Japp, där hjälper statusen till, dock känns det som det inte skall behöva vara en statusförmån. Får helt enkelt se till att hänga på låset vid incheckning. Har ju egentligen inga större krav på var vi sitter så länge vi sitter bredvid varandra.
   
 4. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Efter resan blir ni båda BAEC Bronze och kan välja platser en vecka innan flygets avgång plus att ni får 25% bonus-Avios. En resa till tur- och retur long haul och ni blir silver och får välja platser från bokningstillfället och får 100% bonus-Avios.
   
  2 personer gillar detta.
 5. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Fast det är ju just det som är grejen - det är en stor förmån för oss som har status. Jag har tvingats avstå 64K på en 747 eftersom den alltid är ledig när jag bokar.
   
 6. Akt

  Akt Medlem

  Själv resonerar jag så att nästa gång när jag kollar resor kommer jag tänka att priset är några tusen högre än det ser ut hos British Airways och kanske väljer att ta mina pengar till ett annat bolag. Jag tycker att det självklart skall finnas perks med att ha status, men det är farligt om dessa perks är något som andra bolag inkluderar i en vanlig biljett.
   
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jättebra! Ju färre som väljer British Airways desto bättre mer plats finns det kvar till mig.

  Helt seriöst, det är en enorm statusförmån att inte kreti och pleti får välja plats direkt. Och så fort du har status kommer du också att inse detta. Har man inte status men flyger business, så får man antingen acceptera att man får de platser som finns eller så får man slanta upp några extra kronor för att välja tidigt.
   
 8. Akt

  Akt Medlem

  Självklart är det en bra statusförmån, dock är ju frågan hur det slår på försäljningen när man försämrar för den stora massan (som inte har status) jämfört med andra flygbolag. Jag antar att större delen av BAs revenue inte kommer från folk på silver+ i status? Du får ju hålla med om att det känns ju lite LCC att ta betalt för att välja plats? Det har jag inte ens behövt göra de gånger jag flugit ekonomi tidigare, men jag kanske har haft tur med bolagen.
   
 9. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Fast kollar man på priset för resan och vad man får för pengarna tycker jag att British Airways alltid har levererat bra värde för pengarna om man köper under kampanjerna. Jag har fått en bra businesskabin med helt okej mat och god sömn för en överkomlig penning (till exempel 11000 kr till New York). Få bolag har mer prisvärda biljetter från Stockholm kan jag tycka om man åker till Nordamerika. Lägger man på kostnaden för eventuell seating i förväg så tycker jag fortfarande att priset är helt okej. Slipper man dessutom den kostnaden är det ju extra trevligt. Nu kollar jag i förväg på KVS-tool att 64A är ledigt om det är 747 innan jag bokar, så jag vet att jag kan få platsen jag vill ha.
   
 10. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Känns ganska OT nu. Moderator kanske vill bryta ut detta avsnitt och skapa en tråd för "Betala för seating på British Airways"?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×