Besöka Singapore men bo i Johor Bahru?

Diskussion i 'Övrigt' startad av TjudöBoy, 8 Augusti 2016.

 1. Planerar en mellanlandning i Singapore i oktober (2 nätter) å har funderat lite på om man skulle kunna bo i Johor Bahru men "vistas" i Singapore under dagarna!?
  Hilton (Double Tree) samt Marriott (Renaissance) har riktigt bra priser om man jämför med ocker priserna d tar i Singapore.
  Någon som har erfarenhet av detta?
   
 2. martin.agren

  martin.agren Medlem

  Ort:
  Umeå
  Land:
  Sverige Sverige
  Gjorde det för elva år sedan när jag var på en backpackerresa. Det är ganska drygt att resa över, då det kan vara långa köer, både i immigrationen såväl som i bilköerna, och Johor Bahru ligger inte vid Singapores "centrum", utan i "andra hörnet". Så, det är väl upp till hur du värderar transporttiden.

  Sedan har jag hört ryktesvägen att Singapore inte tillåter två inresor samma dag numera, kolla så att inte Malaysia även kör på det.
   
 3. m10

  m10 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Går absolut att göra det. Ta med fördel tåget till/från JB från/till stationen på andra sidan gränsen; tågresenärer har egen immigration och slipper köa med alla bussresenärer, vilket kan vara åtskilliga hundra vid peak hours. Tåget tar 5ish minuter. JB i sig är imho inget att hänga i någon julgran. Lätt att ta sig från stationen i norra SG till… vad det nu är man vill se.
   
 4. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Skulle absolut inte göra detta. Nästan lika dumt som att besöka Singapore, men bo på Batam i Indonesien. Var i Singapore i somras och bodde hos en vän i Jurong West, som ligger i nordöstra delen av landet. Resan till centrum med MRT tog cirka en timme, så det lär nog ta betydligt längre tid om man vill ta sig in från Johor. Lägg dessutom på tiden för pappersarbete med att fylla i tullformulär varje gång man passerar gränsen.

  Vilka datum tänker du besöka Singapore? AirBnB är annars ett bra alternativ om du inte vill betala dyra hotellpriser.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×