Senaste nytt

Barack Obama och Air Force One på Stockholm/Arlanda

Adamsson

Medlem
En av Sveriges tidningar ringde mig nyss. Dem har inte mer information än någon annan. Dock är dem som en del andra akrediterade, men intresset för planespottare under besöket är ganska stort märker jag i mail och på telefon. =)
 

Marcus01

Medlem
Någon som vet vilken bana det "förmodligen" blir? Tänkte om man skulle chansa lite och traska ut i skogen med stövlarna på och eventuellt upp i ett träd.

Fast det lutar nog åt att jag skippar trots allt. Kommer fler tåg på "enklare" ställen än lilla Arlanda.

Det är en klart obra idè, håll dej borta från skogen. För den som vill kan man radarspotta på iallafall två platser i Stockholm under de kommande dagarna. På Långholmen och i Hagaparken har det grupperats radarenheter för att ytterligare förbättra den lokala luftlägesbilden och komplettera den ordinarie radarkedjan. Då kan man enklare fånga upp mindre och lågflygande föremål.. Ryktet går även om ett antal RBS 70 system för att säkra luftrummet.
 
Last edited:
jag tänkte stå om jag är hemma på taket på hotellet vid arlanda stad med ett 800 objektiv se hurlänge jag får stå där :p

lustigt att så många SK60 flyg är uppe nu, enligt flightradar24 är det 6 st uppe och cirkulerar..
 

sembl

Medlem
Varför detta spektakel i våran huvudstad förstår jag inte. I Washington där han spenderar mycket av sin tid fungerar allt precis som normalt när han ska transportera sig. Älskar detta med falsk säkerhet och USA. Lite som filmen Olympus has fallen.

Landa på arlanda, hoppa in i helikopter, landa på skeppsholmen eller parkeringen vid bron till skeppsholmen. Ännu bättre ha mötet tex på Såtenäs eller Lule och flyg upp de som måste träffa honom.
 

Sofia

Medlem
Det är TOTALT kaos i innerstan just nu, omlagda busslinjer, folk som tagit bilen trots att det är en synnerligen dålig idé mm mm. Men som sembl säger: varför detta otroliga ståhej? Jag har oerhört svårt att tänka mig att det slås på lika stor trumma när han gör besök i fattiga länder som Laos, Burma och Kambodja. Det Obama-besöket kostar oss för två dar är väl i trakterna av deras BNP och troligen mer därtill!
Sverige ses ju tydligen som ett socialistiskt högriskland (?!) enligt amerikanska medier (om man ska tro Metro i alla fall).

Nä, ni som inte bor i huvudstaden kan vara lite extra glada idag! ;)
 

Totopez

Medlem
De flesta västländer har inte får en stats- och en utrikesminister mördade i huvudstaden. Lägg till självmordsbombaren, OS-bombaren och sprängningen på centralen 1991(?) så förstår jag att vi ses som ett högriskland.
 
Toppen