Bagage på Shinkansen i Japan

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av pt98ssy, 4 Oktober 2015.

 1. pt98ssy

  pt98ssy Medlem

  Ort:
  A, A
  Halloj!

  Jo, får fråga experterna här på BC. Skall till Japan på onsdag och hade tänkt ta Shinkansen till Kyoto på söndag och tillbaka sen på kvällen dagen efter. Vad då göra med bagaget? Har en stor resväska var jag och sambon. Går det att ta med ? Skicka det till destinationen ? Eller finns det ställen att lämna in det på så länge i Tokyo? Gärna i Shinjuku området för det är där vi skall bo.

  Något annat smultronställe man absolut inte får missa som inte har talats om i någon annan tråd?
   
 2. Shinkansen på 東海道新幹線 (Tokaido Shinkansen: mellan Tokyo och Osaka [stannar i Kyoto också]) har inget dedikerat utrymme för stora bagage

  Andra Shinkansen har ibland (inte alltid) dedikerat förvaringsutrymme vid dörren (se bilden nedan) men som sagt, det finns inte sådant på Shinkansen mellan Tokyo och Osaka.
  http://shinkansen.tabiris.com/images/nimotsu-dana.jpg

  En japansk tågnörd har gjort några tester att placera kabinväska (ej stor väska) på olika Shinkansen modeller. Här kan du se bilderna.
  JR東日本の新幹線にスーツケースを載せてみる(東北・秋田・山形・上越・北陸新幹線) - きたへふ(Cチーム)のブログ

  Ja, det finns olika logistikföretag som erbjuder sådan tjänst.
  Resväska med storlek 140 (summan av väskans yttre måtts [längd + bredd + höjd] ska vara inom 140 cm) med max 20 kg, kostar ca 1.800 JPY (ca 130 SEK) för transport mellan Shinjuku, Tokyo och Kyoto.
  Leveransen är ofta dagen efter.

  Det finns förvaringsboxautomater i stora stationer som Shinjuku. Det kostar olika beroende på storlek. Men räkna med att det kostar 500 JPY (ca 35 SEK) eller mer för förvaring per 24 timmar.

  Det är alltid bäst att ha separat tråd för olika frågor. Det blir lättare för dem som svarar och för dem som söker liknande information. :)
   
  Last edited: 4 Oktober 2015
  yopeyo och IPC_Mataveri gillar detta.
 3. thsred

  thsred Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vi reste med Shinkansen med från Tokyo hela vägen ner mot Hiroshima (det var olika typer av tåg) och det gick bra med två normalstora bagage (sådana som man har om man ska vara borta i säg två veckor). Däremot så får man vara lite snabb ombord så att man får tag på de eftertraktade platserna bakom stolsryggen längst fram/bak i tåget). Det fanns även folk som la upp sina på hatthyllorna, eller fick ha dem framför fötterna (och då med mycket lite plats).
   
  yopeyo gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×