Backup-tips?

Diskussion i 'Kreditkort' startad av flybob, 6 Augusti 2014.

 1. Idag blev jag bestulen på min datorväska när jag satt och åt lunch. Väskan innehöll både dator, pass och plånbok. Efter att ha irrat runt en stund i Hötorgshallen och kollat efter väskan eller misstänkta förövare så var det bara att inse att väskan var förlorad. Jag förbannade mig själv och började ringa för att spärra kort. SAS Diners, SAS Mastercard, Corporate Eurocard, Amex, ICA Bankkort och just som jag skall ringa polisen för att anmäla stölden så ringer det. "Hej, har du tappat en väska? Det var en kille som kom förbi och lämnade den här hos mig."
  Vid det här laget känner jag en enorm lättnad och glädje, samtidigt som jag funderar på hur mycket som är kvar i själva väskan.
  När jag väl kommer fram och hämtar väskar så märker jag att samtliga fack grundligt har rotats igenom, men inget är borta. Inga cash, inga kort, inte solglasögon, inte dator, inte pass, inget. Väskan är lite fuktig och har troligtvis slängs in någonstans där det varit blött, men i övrigt inga skador heller.

  Jag sitter nu här på ett hotell med en plånbok full av värdelösa (spärrade) kort och har egentligen (kommer låna av kollegor så inget faktiskt problem) inga medel att ta mig till flygplatsen imorgon eller liknande.
  Så nu till min fråga. Har ni någon smart backup-plan när ni reser? Om man sitter ensam på någon ort utan dineros så är det ju fint att ha ett sätt att få tag på stålar. Har ni t.ex. ett kort som lämnas i en annan väska/ på hotellrummet eller liknande? Några andra smarta idéer?
   
  Martin Björnström gillar detta.
 2. johansch

  johansch Medlem

  En variant är att lagra uppgifterna för ett kreditkort krypterat/obfuskerat någonstans i "molnet" (gmail, dropbox, etc) och använda dem för att skicka kontanter till sig själv via ett Western Union-ombud.
   
 3. Joakim

  Joakim Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Min grundregel är att aldrig ha alla kort på samma ställe när jag är på resande fot.
  Jag har också en 100US$ liggande i resp. väska, just in case.
   
 4. Pho

  Pho Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Brukar försöka att inte ha alla kort på samma ställe, utav just det skälet att jag inte skall förlora dem alla samtidigt.
   
 5. andreas

  andreas Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Skönt att väskan kom tillbaka. Jag råkade ut för en plånboksstöld för ett tag sedan i Stockholm. AMEX var mycket behjälpliga och ordnade ett temporärt kort som jag hämtade ut 6 timmar senare vid deras kontor på söder. Om du har tid imorgon så kanske det kan vara en liten hjälp?
   
  Elberto gillar detta.
 6. Funkar inte det med vanligt konto?

  Nej, det känns ju otroligt rimligt och självklart just nu. Fr.o.m. nu kommer jag att ha olika platsen för korten.

  Klarar mig hem imorgon med hjälp av kollega. Iom att jag redan dragit mitt kort på hotellet kunde jag faktiskt slutföra köpet när jag kom tillbaka idag. Tack för tips dock, bra info.
   
 7. Holgersson

  Holgersson Medlem

  Ort:
  Lidköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Sedan något år har jag ett plånboksfodral till mobilen och den här jag alltid i fickan på byxorna eller bordet framför mig. Sitter i ryggmärgen att alltid ta den med mig. I denna har jag ett par kreditkort samt körkortet. Plånboken som jag har i väskan har jag ytterligare några kort och passet finns också i väskan. Brukar alltid ha lite kontanter i båda plånböckerna också.

  Inget jättetips men sannolikheten att bli av med både telefon och väska är mindre och typ isolerad till säkerhetskontrollen.

  Sen har jag via två olika molntjänster (måste kombineras för fullständiga uppgifter) till alla kreditkortsuppgifter och vissa möjligheter till onlineköp om det skiter sig (har ett kreditkort att använda för onlineköp som ej är med på resor och således inte spärras av spärrtjänst vid väskstöld)
   
 8. Jag gillade ditt inlägg för att du fick tillbaka väskan; jobbigt läge i övrigt.

  Är också i behov av en backup, följer denna diskussion :)
   
 9. Jag brukar att ha mitt Diners Club kort i safeboxen pa hotellet. Det fungerar samst av alla kort och anda fungerar bl a pa bankomater ifall andra korten blir stulna/borttappade.
   
 10. johansch

  johansch Medlem

  Hur mycket hjälper det dig att få ut kontanter snabbt när du är i Ulan Bator att du har ett svenskt bankkonto?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×