Bästa Star Alliance bolaget till Johannesburg i business class

Diskussion i 'Star Alliance' startad av fbflyer, 9 September 2013.

 1. fbflyer

  fbflyer Medlem

  Jag flyger för första gången till JNB och behöver nu tips från ni kunniga om vilket bolag inom Star Alliance man ska boka med.

  Kriterier:
  1. C-klass
  2. Star Alliance
  3. Utresa 21 oktober, hemresa 26 oktober
  4. Utresa från ARN

  Som det ser ut så är alternativen Lufthansa, Swiss, SAA eller Turkish. Vilka ska jag boka med och varför? Har prövat Lufthansa gamla business ett flertal gånger men inte de övriga.
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag vet att många är TK fanboys här och de flesta tycker Swiss är riktigt bra. Jag kan inte säga att jag tycker Lufthansa är superbra i business, men de har något de andra inte har - A380. Visserligen blir business lätt opersonligt (det är ju ett hav av folk på upper deck!) men A380 är oslagbar vad gäller ljudnivå.

  Vill man resa bekvämt till/från JNB med *A är min rekommendation LH572/573. Det är ingen upplevelse att skriva hem om, men det löser transporten och du får en god natts sömn. Personligen sover jag även bättre i Lufthansa's säten än i Swiss, men det beror lite på hur känslig man är och för vad.

  SAA skulle jag inte ens fundera på, men vissa säger att de är helt OK. (Jag är skeptisk!) Swiss kan vara ett alternativ om du tycker att service är viktigare än att sova bra. (Fast man sover inte direkt superdåligt på Swiss heller)
   
  1 person likes this.
 3. Jag hade valt Swiss över Lufthansas "Flottsbrobacke" av en stol/säng. Vidare är jo den schweiziska kulinariska upplevelsen marginellt bättre än den tyske. Sedan hittar du mindre Lidl urval av vin och skumpa på Swiss.

  Jag har hört väldigt mycket positivt om SAA nya A330. Själv precis landat med TK, och kan du överleva 4 flighter med minimal interaktion med personalen, men med bra hårdvara och mat/dryck är detta ett bra alternativ. Avråder dock från ET via ADD
   
 4. fbflyer

  fbflyer Medlem

  Tack för svaren, dock en fråga. Enligt staralliance.com så flygs LH572/573 av 744 den 21:a oktober och 26:e oktober? Har Lufthansa flyttat en 380 någonstans?
   
 5. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Attans, utan A380 är det inte alls lika skoj med Lufthansa. Men som A380*G påpekade, luftkudden i ryggstödet på Swiss är aspuckat. Det väcker mig så fort man ändrar höjd vilket är riktigt störigt.
   
 6. fbflyer

  fbflyer Medlem

  Jag ska ringa min resebyrå och boka nästa vecka. Det lutar åt Swiss ned och Lufthansa hem via München direkt från CPT. Finns någon flight som landar i bättre tid än andra med tanke på passkontrollen i JNB?
   
 7. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Planerar en resa till Sydafrika i mars/april och det är intressant att läsa vad ni skriver. Själv funderar jag mellan LX och TK. Flyger gärna LX men har svårt att motivera prisskillnaden på ca 8000-9000:-.
   
 8. Patrick

  Patrick Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Här går jag tvärtemot och förstår inte alls vad ni menar med luftkudden hos LX, jag skulle välja LX alla dagar framför Lufthansa i C, och även i Y är LX faktiskt en mycket bra produkt. Trots Lufthansa A380. ;)
   
 9. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Om du ligger och sover i LX stol och planet rör sig i höjdled minsta lilla, så ändras trycket i luftkudden och den petar en i sidan/ryggen. Det är något som väcker mig direkt. För de som inte är insatta kan jag berätta att det brukar kunna bli riktigt turbulent när man passerar från Sahara ner till det lite grönare afrika. Då blir man väckt mitt i natten på LX.
   
 10. Patrick

  Patrick Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Aha, pendlade (1-2 resor/månad) Stockholm Sydafrika under 2011-2012 och upplevde den där turbulensen varje gång. Det är nog bara jag som är så van vid att oftast flyga Y ändå ansåg C otroligt mycket skönare och tänkte inte på kudden. ;)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×