Bästa kreditkortet? (för DamonA)

Diskussion i 'Kreditkort' startad av DamonA, 16 Juli 2013.

 1. DamonA

  DamonA Medlem

  Hej!
  Ny medlem på Businessclass.se, läst mycket (i flera veckor nu), mycket intressant forum och många trevliga artiklar så det är kul att äntligen vara med på riktigt.

  Jag har börjat flyga ganska mycket på sistone och fått ett större intresse för att besöka nya ställen men även själva flyget och tänkte att det kanske är dags att fixa någon typ av kreditkort för flyer miles och tänkte höra era tips om vilka ni tycker är bäst?

  I dagsläget köper jag ingenting på kreditkort, mitt "kort" är ett bankkort kopplat till ett bankkonto då jag har pengar för att kunna köpa det jag vill utan kredit. Det jag undrar är egentligen vilket kreditkort som är förmånligast i form av poäng man får men även kortets villkor? Vilket rekommenderar ni? Vad brukar man för ränta på de korten? (kommer betala fakturan varje månad).

  Reser främst med Star Alliance då det är oftast åt dem hållen mina flygningar åker och vill gärna stanna med SA.

  Betalar för övrigt cirka 30-40000 i bara fakturor varje månad, går det att göra dessa tillgodo på något sätt? Blir ju rätt så mkt poäng :p

  Tack för hjälpen :)
   
  Last edited: 16 Juli 2013
 2. Finns många aspekter kring detta:

  Det går att betala fakturor med kortet via olika internettjänster, men många banker verkar spärra/ vilja spärra tjänsterna (en del är redan gjorda). Dessa tjänster tar också ut 1-2% av beloppet i administrativa avgifter. 30-40K blir ju dock en västentlig summa poäng...

  Amex Eurobonus & Diners Eurobonus är väl att föredra om du ska tjäna poäng. Mastercard ger ju bara hälften av intjäningen. Amex är generellt dyrare än de två sistnämnda alternativen, men erbjuder ytterligare fördelar (finns att läsa på andra ställen på bc.se).

  British Airways erbjuder ett VISA, men har hört mycket kritik om det kortet.
  Det är för övrigt bara British Airways, Norwegian & SAS som erbjuder svenskarna kreditkort med intjäning.

  Om du bara vill ha ett smidigt kreditkort för resande, som inte innebär höga påslag och avgifter skulle jag rekommendera ICA Bankens kort.
   
 3. DamonA

  DamonA Medlem

 4. Flood

  Flood Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, det funkar. Men de syftar på sin faktura till dig - inte dina leverantörsfakturor. :)
   
 5. DamonA

  DamonA Medlem

  Haha! Jetlagget som pratar.. tack tack lol!
   
 6. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Vill man ha ett kreditkort utan avgifter/påslag kan även GE Money Bank Mastercard Plus fungera. Ingår även hyrbilsförsäkring i denna. Dock ingen poängintjäning. Kortet är nytt, har själv inte använt det än. Har dock deras debitcard som jag tycker fungerar bra, med tanke på att man inte betalar något för det.
   
 7. DrKlas

  DrKlas Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Något bästa kreditkort finns inte utan du får ha ett antal kort som kompletterar varandras för- och nackdelar.

  Hur mycket handlar du för med kort eller kontanter under ett år? Och är du EBG så du får SAS Diners och MC utan årsavgift? Kan du nå 150 000 kr/år på ett SAS Amex? Utan att veta detta kan jag inte ge konkreta tips på kort, men jag kan beskriva hur jag räknar och bedömer kort.

  För köp och uttag utomlands är valutapåslag och avgifter helt avgörande. Därför är GE Money Banks kort utan avgifter svårslagna. Ett bankkort med 12 fria bankomatuttag och ett kreditkort utan valutapåslag på köp. Båda utan årsavgifter.

  För köp i Sverige jämför jag samtliga kort med korten från OKQ8, Shell och Statoil (om man tankar mer än 1200 liter/år på Statoil). Dessa ger 1% kontant tillbaka och har ingen årsavgift. Man behöver handla ganska mycket (>150 000 kr/år) för att andra kort ska börja löna sig.

  Ett exempel. Man är inte EBG och betalar 525 kr/år för SAS Diners och MC. Man handlar för 50 000 kr/år på Dinerskortet och 100 000 kr/år på Mastercardet. Detta ger totalt 20 000 Eurobonus-poäng. Men kostnaden för dessa är inte 525 kr/år utan 2025 kr/år eftersom man om man handlar för 150 000 kr/år på ett av bensinkorten får 1500 kr/år kontant tillbaka. 10 öre per EuroBonus-poäng kan ju vara både bra och dåligt beroende på hur mycket andra poäng man drar in, men mer vill åtminstone inte jag betala.

  Första avgiftsfria året med ett nytt kort och med en startbonus ger ju en helt annan kalkyl. Att regelbundet byta till ett nytt kort kan ju därför funka ganska bra för vissa.
   
 8. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Besserwissern påpekar att även Finnair har ett Mastercard.

  Nu är dock Finnair Plus ett i mina ögon uselt flygprogram så jag sa upp det kortet, men rätt ska vara rätt.
   
 9. Om man använder vanligt svenskt American Express kort kan man konvertera Amex Membership Rewards poäng till följande flygbolags poäng/miles:
  • Air France/KLM
  • Alitalia
  • British Airways
  • Delta
  • Finnair
  • IBERIA
  • SAS
  • THAI
  American Express Sweden - Membership Rewards
   
 10. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vad du vill uppnå är en omsättning på 200.000 SEK/år på British Airways Visa eller 150.000 SEK/år på SAS Amex, det är då flygkorten blir riktigt roliga.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×