Bästa flygplatshotellet vid Istanbul Atatürk?

Diskussion i 'Flygplatser' startad av Erica L, 15 September 2014.

 1. Erica L

  Erica L Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ska flyga från Athen till Nice om någon vecka och tar mig inte hela vägen på en dag. Bestämde mig för att flyga med övernattning i Istanbul (istället för Köpenhamn som var alternativ två).

  Undrar nu vad som är bästa flygplatshotellet i Istanbul? Orkar nog inte ta mig in till stan med bagage eftersom jag har förstått att det är en timmes taxitid. Vill ha ett rent, trevligt hotell som helst är inom flygplatsområdet alternativt har bra/billig transportmöjlighet från utrikesterminalen. Någon som har koll? Har inte flugit Turkish Airlines med övernattning förut. Undrar även om det är värt att åka ut tidigt för att besöka loungen på morgonen?
   
 2. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Om du har tillgång till loungen kan du spendera natten där då de har öppet dygnet runt. På kvällarna går det ganska fort att ta sig in till staden, Havatas bussen brukar ta 25-30 minuter till Taksim.
   
  Erica L gillar detta.
 3. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Turkish står ju för hotell om du uppfyller vissa krav. Har du bokat den tidigaste connection från IST? Isf så bör de ordna hotell åt dig.

  Ang loungen så är den värd ett besök. Dock klarar man ju av den snabbt. Jag föredrar den på kvällen då man kan äta en schysst middag etc.
   
  Erica L gillar detta.
 4. Erica L gillar detta.
 5. Erica L

  Erica L Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack Jonas och John - tror lounge hela natten blir lite mycket. Inne i galet intensiv reseperiod och behöver sova ordentligt... Men det där med att Turkish kan stå för hotell är ju intressant. Någon koll på var jag hittar informationen?
   
 6. Erica L

  Erica L Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag landar vid 16-tiden så då är det väl rusningstrafik in till stan, och ska åka 8.30 så får säkert rusningstrafik tillbaka också bara för att det ska vara så kruxigt som möjligt....
   
 7. Erica L

  Erica L Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack Dr. Miles, det är ett av hotellen jag har tittat på... Tänkte se om det gick att helt undvika behov av taxi/shuttle men om inte så är det ett utmärkt alternativ.
   
 8. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Den är lite knepig. Jag vet inte helt ärligt hur TK resonerar i detta fallet. Du kan ju ta en senare flight, 21:30 från ATH, men rent tekniskt, så reser du ju med första flighten. Jag har bara sett att man pratar om tidigaste connection, inte att man har krav på vilken första flighten är.
   
 9. Om det inte regnar och du inte har många/stort bagage, kan du också gå. Det är ca 1,5 km till inrikes terminal, ca 2 km till utrikes terminal. :)
   
 10. Erica L

  Erica L Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kanske till och med går att checka bagaget hela vägen Dr.Miles, då slipper jag släpa på det och kan ta necessären i handväskan...
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×