Bästa bonusprogrammet om du reser i Asien

Diskussion i 'Övrigt' startad av Traveller, 30 Augusti 2013.

 1. Traveller

  Traveller Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vänner

  Vilket bonusprogram ger den bästa intjäningen i form av poäng och fördelar om man bor i Shanghai, China och reser mest inom APAC (100-130 gånger) men även till Tyskland / Sverige 6-7 gånger om året?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Du får nog börja med att titta på vart du behöver resa och vilka bolag du kan tänka dig flyga dit med. Jag är inte säker på att du och Air China går ihop som handen i handsken...
   
 3. Traveller

  Traveller Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Sydney, Melbourne, Darwin, Peking, Shanghai, Schenzen, Kuala Lumpur, Manila, Singapore.. Ja, alla stora städer inom APAC regionen är det frågan om. Air China har jag flugit med några gånger och du har rätt, vi passar liksom inte riktigt ihop.
   
 4. Fredrik Bodin

  Fredrik Bodin Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kollat Cathay?
   
 5. Finns väl tre rimliga, som inte innebär så lång omväg från Shanghai till angivna platser:

  Star Alliance
  Seoul och Asiana Airlines
  Taipei och Eva Air

  OneWorld
  Hong Kong och Cathay

  Problemet med de två första bolagen är att de egna bonusprogrammen inte är mycket att skriva hem om, samtidigt som de ger ganska dålig intjäning till andra FFP i C. Som bolag är båda mycket bra, och bytet sker på smidigt avstånd från Shanghai (4-500mi).

  Cathay är riktigt bra. Du når lätt top tier inom Marco Polo med 100legs, och smidig hemresa via London är det också (byte till British Airways).
   
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Som jag ser det, så har du väl i princip tre bolag som känns relevanta; Cathay Pacific, SQ och TG. Möjligen kan JAL och ANA vara intressanta också, men jag vet inte hur bra täckning de har till kina.

  Det känns som att PVG är ett dåligt ställe för dig att ha som bas. HKG vore mycket bättre och då blir valet enklare. Eller Singapore..
   
 7. China Eastern (MU) och Shanghai Airlines (FM) är närmast omöjligt att undvika om man är stationerad i Shanghai och flyger Kina inrikes (och även utrikes).
  Jag är insatt i deras FFP men att bli medlem på Air France/KLM Flying Blue skadar inte. Efter 30 kvalificerade flygningar med Skyteam flygbolag, kan man bli Skyteam Elite Plus (ungefär som Star Alliance Gold).

  Membership thresholds - KLM.com
   
 8. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Flyger du mycket business mellan länder i Asien så sägs ju Singapore Airlines vara ett bra program. Från Singapore kommer du direkt till Köpenhamn. Fast du vill kanske till Stockholm?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×