Bästa bonusprogrammet för resor Stockholm-Hong Kong inom oneworld?

Diskussion i 'Oneworld' startad av Fredrik Bodin, 6 November 2013.

 1. Fredrik Bodin

  Fredrik Bodin Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Blir korta roundtrips hela nästa år ca 1 gng/månad sträckan ARN-HKG-ARN i business
  Tidigare kört Finnair österut och British Airways västerut

  Om jag ska "maximera" poäng/värde - ska jag samla allt hos British Airways eller fortsätta med finnarna? Vilket program skulle ni säga är bäst på denna rutt?
   
 2. Fredrik Bodin

  Fredrik Bodin Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Eller byta helt till t ex Lufthansa? Hit me!
   
 3. Nej.... Inte Lufthansa med intjäning som idag..

  Du måste upp i biljettpriser runt 27 000kr för att tjäna 200%. Inte rekommenderas om inte du har pengarna för detta :) Då är den en annan sak, men välja då Swiss för ca samma pris.

  BAEC är bra men tyvärr blir inte TP intjäningen per resa så hög: 40 + 140 + 140 + 40 = 360 TP. Fem av dessa så har du BAEC, men om det går (har inte kollat) att boka t.ex. ARN-HEL-LHR-ICN-HKG med AY/Cathay Pacific skulle man klämma lite till på resan mot Concorde Room Card (CCR).
   
 4. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ifall du flyger i de högsta bokningsklasserna C D J så kan Miles&More vara ett vettigt alternativ. Med en t/r i dyr Business per månad så bör du med viss ansträngning kunna nå HON inom 2 års perioden.
   
  2 personer gillar detta.
 5. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tycker nog BAEC skulle funka bra på denna rutt. Vill man ha mycket TP bokar man med Qatar via DOH och får 140 x 4 = 560 TP. Smidigt och bekvämt. Dock får man ingen Tier-bonus då utan får nöja sig med cirka 15000 Avios tur- och retur. Motsvarande resa med British Airways via LHR som Silver eller Guld hade gett cirka 35000 Avios och 360 TP, med det går ju växla sträcka. Sämst utdelning blir det via HEL som ger 360 TP och cirka 13000 Avios.
   
  1 person likes this.
 6. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Frågan är hur avancerad du vill vara i ditt poängsamlande och vad har för status med vem idag. Men om det skulle ha varit jag (som är OW-biasad:D) skulle jag nog första ha gått på #doc's alternativ. Kör med Qatar Airways för att snabbt komma upp till British Airways-guld, då får du dom trevliga loungerna. Business loungerna på LHR och HKG är iofs helt OK. Sedan skulle jag ha gjort en status challenge mot American Airlines, du behöver 10 000 qualifying points för att komma upp till platinum (Saphharire i OW). Då får du även dubbla miles på AAdvatage och sedan kan du välja om du vill skicka ca 30 000 miles/avios pre resa till British Airways eller American Airlines. Är du ute efter att plocka ut lite trevliga bonusresor i F, ska du definitivt skaffa ett AAdvantage, eftersom du American Airlines än så länge inte debiterar några bränsletillägg och dom har modesta avgifter. Med AA-poäng kan du sedan prova Etihad F AUH-LHR för 40 000 miles, enkel. Du kan iofs också ta dig till Maldiverna för, men då i C sista sträckan:D
   
  2 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×