Awardtravlr´s Effektivitet och Uppdatering!

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Pushback, 4 Oktober 2012.

 1. Pushback

  Pushback Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag sitter just nu och "namnändrar" en biljett i F med TG, dvs jag avbokar en biljett utställd på min Fru - för att 1 minut senare boka en identiskt biljett till min son.

  Jag har rådfrågat kring riskerna i detta i BC forumet under senaste veckan och problematiken med att ändra ett namn, i och med att den de facto måste avbokas/bokas igen.

  I mitt fall är det extra vanskligt eftersom F kabinen på alla flighterna påvisar fullbokat i F på Expertflyer! Därav finns det flera risker med pågående aktivitet men jag har inget val annat än att chansa, eftersom min fru inte kan åka.

  Samtidigt som jag talar med USDM så sitter jag Live med Awardtravlr uppdraget på flera skärmfönster, där jag ser hur availability syns på varje delsträcka i resp skärmfönster.

  Så, nu till det intressanta! Samma sekund som jag avbokar min frus biljett hos USDM så kommer den direkt tillgänglig i inventory på Awardtravlr. Detta inträffar med alla berörda F sträckor som jag bokar av. Sen, Inom sekunders varsel bokar USDM på den nya biljetten (på min son) och availability försvinner i samma sekund från Awardtravelr. Det intressanta med allt detta är givetvis att se hur pass up-to-date awardtravlr är (åtminstone i detta fall) samt generellt hur direkt tillgången är på synlig award availability i Awardtravlr.

  Ville gärna dela med mig i forumet av denna insikt!
   
  7 personer gillar detta.
 2. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Intressant, men samtidigt märkligt iom att det är ovanligt att en avbokad award går direkt tillbaka till awardinventory. Trodde den gick till rev mgmt som senare eventuellt släppte tillbaka. Kan det vara en tillfällighet?
   
 3. Pushback

  Pushback Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  A380G! Osäkerheten för vad som skulle inträffa var min skräck eftersom jag var orolig för att Thai inte skulle släppa tillbaka biljetten in i systemet (nu omgående eller alls) pga att load-factorn är hög.

  ....men platsen kom omgående tillbaka i USDM system och på Awardtravelr, som jag beskrivit. Kanske tillfällighet men bokningen omfattar TG (O), LX (I) och Lufthansa (I) och samtliga dök upp direkt. Ingenting att tolka som en garanti men det är i alla fall positivt.
   
 4. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Villa sträckor och hur långt tid före avgång?
   
 5. Pushback

  Pushback Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  ARN-ZRH-BKK-USM-BKK-FRA-ARN
  Ut: 17 Okt
  Hem: 25 okt
   
 6. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Väldig flyt måste jag säga :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×