Senaste nytt

Auckland- världens dyraste hotellstad?

Fredrik

Medlem
Vi ska på Mercure Auckland, 8 Customs Street, två nätter runt jul och vi betalar NZD199 (runt SEK 1200:) standardrum och utan frukost, bokat i juni.
Helt OK hotell, dock kanske lite slitet, men väldigt nära allt inne i city.

Bodde på det förra året till OK pris men det var som sagt lite slitet. Läget var det inget fel på.
 

ACervin

Medlem
Jag har bott både på Pullman och Sofitel. Sofitel nere i hamnen är en favorit. Pullman är OK och har en trevlig uteplats, nära centrum, men lite uppförsbacke från hamnen. Kan du få det det för 1200-1500 SEK så känns det som bra värde. Accor Plus programmet ger dig en gratis natt, 10% på bokningar och 50% på mat inom Accors South Pacific Region. Kostar 500 AUD numera om man köper det i Australien. Det finns väldigt blandade meningar om det är bra värde. Om man äter ofta på hotellet, eller reser i jobbet i regionen kanske?
 

troligt

Medlem
Kom just hem från en semester ifrån bland annat Auckland.

De första två nätterna stannade vi på Hilton nere vid hamnen, det var riktigt fint, bra utsikt, fina balkonger, fräscha rum, utmärkt service, mycket god frukost och nära till det mesta. Läget är svårslaget. Detta bokade vi för poäng (60K/natt).

De efterföljande 6 nätterna stannade vi på Crowne Plaza (IHG). Crowne Plaza ligger cirka 10 min till fots "upp in i centrum" från hamnen/Hilton räknat. Läget var även där väldigt bra - nära till allt - men såklart inte lika mysigt som hamnläget Hilton hade. Här bokade vi ett par nätter med poäng (25K/Natt) och resterande på normalt sätt.

Rummen var av bra standard, rent och fräscht, mat och frukost var bra (Hilton var dock bättre), men ingen balkong eller pool, och tyvärr en otroligt dålig (innehållsmässig) Club Lounge (dock med fin utsikt).

Under perioden (början/mitten av januari, dvs. högsäsong) som vi bodde i Auckland skilde det cirka 1000kr per natt mellan Hilton (ca: 2850kr/natt) och Crowne Plaza (cirka 1850kr/natt) på likvärdiga rum.
 
Last edited:
Toppen