Senaste nytt

Arlanda-München/Frankfurt-Barcelona, Premium economy?

KRYSS

Medlem
Hej,
flyger väldigt sällan med Lufthansa. Men ska till Barcelona i januari. Kollade på flyg via vår resebyrå och då kommer det upp premium economy med Lufthansa. Men när jag tittar på Lufthansas egna sida så har de bara economy och business. Stämmer detta?

Via MUC är det Lufthansa CityLine (Canadair Regional Jet 900) och via FRA är det Lufthansa (Airbus Industrie A320 Sharklets). Är det någon större skillnad mellan dessa (flygtyp och flygplats)? Är någon att föredra? Det är ca 1.30 mellanlandning för båda och man är framme nästan samtidigt. Antar att det blir tight med tid att hinna till någon lounge under denna tid.

Enda direktflyg var med Vueling och Norwegian och de tiderna passade dåligt.

EDIT: jag har tittat fel, det är SAS som kommer upp med codeshare för Lufthansa. Klickar man vidare så kommer economy, premium economy och business som alternativ. Var hamnar man om man bokar premium economy (J) när Lufthansa bara har economy och business?
 
Last edited:

mha321

Medlem
Det låter korrekt. Sas har ingen business inom Europa, utan bara plus=premium economy. Lufthansa har ingen premium economy inom Europa utan bara business.

Däremot ska man vara mycket försiktig med code share där. Har du otur kan det resultera i economy kabinen trots att du betalar för vad du tror är premium economy. Se till att boka på bolagets egen flightnummer om möjligt.
 
Toppen