Senaste nytt

American express rewards poäng

Daniel B

Ny medlem
Hej, jag har en hel del Amex poäng, ca 6 500 000 poäng som jag vill växla in till något flygbolag för nästa familjeresa. Är det någon som har förslag på vilket flygbolag som ger bäst inväxling? Vi vill gärna komma så nära 5 business biljetter som möjligt, är det bästa att köpa ekonomibiljetter och uppgraderings voucher? Har inter gjort detta tidigare och tycker det är lite struligt så tips tas tackasamt emot. Mvh/Daniel
 

Zniper

Medlem
Vilket som är bäst vet jag inte men om du växlar dom till SAS eurobonus så får du kursen 11 rewards->1 eurobonuspoäng. 6 500 000/11=590000 eurobonuspoäng.

Om du tittar på den här Poängtabeller | SAS och tittar under Star Alliance så ser du vart du kan flyga. Tex så räcker dina 590000/5=118000p/pers och då kan du flyga businessclass till tex Nord o CentralAmerika.
 
Söker du fem businessbiljetter på samma flyg? Det kan vara värt att veta att det är någonstans mellan mycket svårt och omöjligt att hitta fem awards i business på samma flyg.
Med SAS finns det också barnrabatt på 50 % på awardresor, så länge det är ett SAS-flyg. Använder du SAS-poäng för att boka andra flygbolag så är det ordinarie pris som gäller.
 

mha321

Medlem
Ditt största problem blir nog inte att hitta bästa värdet, utan att faktiskt hitta 5st biljetter. Förutsatt att ni alla vill flyga till samma ställe, samma dag och på samma plan är det inte direkt lätt att hitta så många som 5 biljetter i premium kabin någonstans.

Om du inte har status på något bolag som kan "låsa upp" extra biljetter så skulle jag nog först fokusera på att hitta faktiska biljetter med nästan vem som helst. Med exemplet sas tex så är det ytterst ovanligt att det finns så många biljetter tillgängliga på samma flighter.

Alternativet är att boka det som sas kallar "bästa tillgänglighet" (andra bolag kallar det andra saker men många har det). Då kommer dock den mängden poäng troligen inte räcka speciellt långt.

Att boka ekonomi och uppgradera är sällan en bra strategi - en garanterad uppgradering kräver samma tillgänglighet som en award normalt. Och med en standby uppgradering så kan man ju hamna i economy hela vägen.

En bättre variant då är nog att försöka hitta 2-3 biljetter med poäng någonstans och sedan betala helt vanliga biljetter för de sista, om poängen inte räcker till för "max tillgänglighet".
 

palmen

Moderator
Swiss brukar ha 4 biljetter i Business som award på flera flighter så det kan vara ett alternativ att växla till eurobonus och boka detta.

Sista biljetten får ni nog köpa då. Alternativet är att dela upp er i 3+2 då borde det gå att hitta biljetter också på olika flighter.
Som redan påtalats är det väldigt ovanligt med 5 Business platser som award på samma flyg, men det händer lite då och då. Sas släpper ju ibland 8 platser off season.
 

Canadien

Medlem
SAS brukar öppna upp 2-8 platser 90 dagar innan avresedatum på avgångar som har låg beläggning. Men du måste vara väldigt flexibel på när och vart du ska resa. Kolla t ex i denna lista för att se hur många businessplatser som finns på SAS avgångar det närmaste året. Just nu öppnar de upp i mitten av Februari (90 dagar från idag), så början-mitten feb finns det relativt gott om platser

SAS business award availability - Travelhacks
 
Toppen