American Airlines AAdvantage belönar premiumresande under 2015

Diskussion i 'Oneworld' startad av AABack2ARN, 17 April 2015.

 1. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Fick just ett mail från American Airlines att under resten av 2015 delar de ut extra Elite Qualifying Points (EQP) för betalt resande i Business class eller First class.

  Som bekant kan man kvalificera sig till elitmedlem i AAdvantage genom miles (EQM), points (EQP) eller segment (EQS). American Airlines uppger sig inte titta på ett revenuebaserat system (i motsats till sina systrar DL och UA).

  Normalt får man 1,5 EQP per mile man flyger i First, Business, Premium Economy och full fare economy. Under resten av 2015 får man i stället 2,0 EQP per mile för de flesta rabatterade F och C-biljetter och 3,0 EQP per mile för full fare F och C (dvs booking class F eller J). Detta medan exempelvis kravet på 100 000 EQP för Executive Platinum (Emerald) kvarstår.

  De extra EQP:erna delas endast ut om man flyger med American Airlines-nummer på American Airlines eller de bolag som ingår i Atlantic Joint Venture (British Airways, AY, IB) men med American Airlines-nummer. I detta fall lönar sig codeshare.

  Utöver detta får man extra miles (som går att lösa in för rewards) om man flyger betalt i en premiumkabin. Antalet extra miles beror på status.

  Ett smart knep från AAs sida (tycker jag) för att locka resenärer att faktiskt flyga betalt längst fram i planet i stället för att uppgradera allt och alla...

  Nu tror jag förvisso British Airways fortfarande är mer generöst än American Airlines när det kommer till att kompensera betalt premiumresande - men det är ett steg i rätt riktining även om det bara gäller 2015 :)
   
  henrik l och lillemannen gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×