Senaste nytt

American Airlines AAdvantage belönar premiumresande under 2015

AABack2ARN

Medlem
Fick just ett mail från American Airlines att under resten av 2015 delar de ut extra Elite Qualifying Points (EQP) för betalt resande i Business class eller First class.

Som bekant kan man kvalificera sig till elitmedlem i AAdvantage genom miles (EQM), points (EQP) eller segment (EQS). AA uppger sig inte titta på ett revenuebaserat system (i motsats till sina systrar DL och UA).

Normalt får man 1,5 EQP per mile man flyger i First, Business, Premium Economy och full fare economy. Under resten av 2015 får man i stället 2,0 EQP per mile för de flesta rabatterade F och C-biljetter och 3,0 EQP per mile för full fare F och C (dvs booking class F eller J). Detta medan exempelvis kravet på 100 000 EQP för Executive Platinum (Emerald) kvarstår.

De extra EQP:erna delas endast ut om man flyger med AA-nummer på AA eller de bolag som ingår i Atlantic Joint Venture (BA, AY, IB) men med AA-nummer. I detta fall lönar sig codeshare.

Utöver detta får man extra miles (som går att lösa in för rewards) om man flyger betalt i en premiumkabin. Antalet extra miles beror på status.

Ett smart knep från AAs sida (tycker jag) för att locka resenärer att faktiskt flyga betalt längst fram i planet i stället för att uppgradera allt och alla...

Nu tror jag förvisso BA fortfarande är mer generöst än AA när det kommer till att kompensera betalt premiumresande - men det är ett steg i rätt riktining även om det bara gäller 2015 :)
 
Toppen