Aldrig hyrt bil tidigare

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av iRobert, 25 Juli 2013.

 1. iRobert

  iRobert Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej på er,

  Jag är en 100%'ig hyrbilsoskuld. Kan inte ett smack. Om c:a en månad lite drygt skall jag och tjejen över till San Francisco för ett par veckors semester och väl där bara måste man ju ha en bil åtminstone ett par dagar för att kunna se sig omkring ordentligt (Monterrey Bay mm.) Är EBS och vet att jag därmed har vissa fördelar med Hertz, bor i Russian Hill området så taxi till närmsta kontor för upphämtning borde vara rätt smidigt. Bokar man i förväg?, tjänar man mer på att boka en bil i flera dagar?, går det att försäkra sig om en cab (ursäkta klyschan)?, vad skall man tänka på i försäkringsväg?, kanske är det bäst att ta sig ner till SFO och hämta bil där?, osv osv.. Känner mig helt vilsen i djungeln och har fler frågor snurrandes än vad jag kan formulera. :)

  Hur brukar ni rutinerade rävar göra? Lär mig! :)
   
 2. Patrik

  Patrik Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ett tips för att få Hertz #1 guldkort är att signa upp sig ett år för TripIt för 49 USD (tripit i sig är bra också)

  Hyrbilsfirmorna hyr ut alla möjliga modeller, kolla de vanligaste på webben för pris och modeller, hertz, avis o.s.v. Det är både billigt att hyra bil och att köra bil i usa. Så se ut en lämplig bil och pris och boka. De flesta firmor tillåter att du plockar upp en bil här och lämnar där, d.v.s. ta hyrbil från flygplatsen och lämna in inne i stan om ni inte vill ha bil under hela vistelsen.
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Bästa priset tycker jag man brukar få om man bokar i förväg på en SVENSK hemsida. Dvs, avis.se eller liknande. Eftersom det är USA så är mitt råd också att ta alla försäkringar du kan - det är dumt att inte göra det om du inte vet att du har någon försäkring som täcker hyrbil i USA redan.

  Folk här kommer säkert att tipsa om e-bilhyra.se. UNDVIK DEM SOM PESTEN! Jag bokade en cab genom dem och när jag ska hämta ut min bil visade det sig att leverantören den gången inte ens hade cabbar i sortimentet. E-bilhyra vägrar kännas vid detta och hävar att jag fått en "liknande bil". Iofs fick jag väl det, bara det att den jag fick hade fast monterat tak.
   
  2 personer gillar detta.
 4. Hall

  Hall Medlem

  Ort:
  ARN; BMA
  Land:
  Sverige Sverige
  +1 på varningen för e-bilshyra. Har också haft problem med Holidayautos.

  Jag föredrar Sixt eftersom de har alltid riktigt välkollade och fräscha bilar men Sixt har ingen verksamhet i Kalifornien ännu. Rekommenderar Hertz för just din kommande hyra.
   
 5. Chrille

  Chrille Medlem

  Ort:
  LLA
  Land:
  Sverige Sverige
  Det där med försäkringar är knepigt. Om du hyr på plats blir det lätt dubbelt så dyrt om du tackar ja till diverse försäkringar. Därför föredrar jag att boka, och eventuellt förskottsbetala från Sverige, och bara hämta bilen i USA. MrJet funkar bra enligt min erfarenhet.
   
 6. Najk

  Najk Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har du Amex Platinum kan du på hertz använda rabattkoden (cdp) :211762
  ger 20% rabatt.
  Flera gånger jag använt koden har jag betalat med annat kort och ej behövt visa Platinumkortet.
   
 7. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Plus att Du inte behöver teckna en enda tilläggsförsäkring!
   
 8. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  I mars/april var jag i Florida och hade förbokat bil här hemma via HolidayAutos.se - jag bokade en cab och gps samt en förbetald full tank bensin.

  Bokningen gällde avämtning i Fort Lauderdale och återlämning i Miami - inga problem.

  Cab var bokat och cab blev det - en vit Chrysler Seebring som bara gått ca 20 miles. (Jag fick faktiskt välja på vit eller svart.)

  Kolla bilen innan med avseende på skador - inte bara skrapskador i lacken utan även fläckiga säten, stenskott, bagageutrymmet etc. Om det är något att anmärka så ska det noteras innan Du kör därifrån!
   
 9. LL2556

  LL2556 Ny medlem

  Jag brukar skippa alla försäkringar utom Loss Damage Waiver. Den brukar ingå om man bokar från Sverige, kolla vilkoren. Amerikanska online-priser är ofta billigare pga att inga försäkringar ingår. LDW är normalt obligatorisk och får då läggas till vid hyrestillfället. Den kostar ofta mer än grundpriset på billiga bilar så det är skönt att ha klart innan. Har bokat Hertz & Avis själv, bl.a. i CA.

  Ibland har de noterat skador på bilen som har uppstått när den har varit parkerad men försäkringen har täckt allt. Utan LDW hade det blivit dyrt.
   
 10. Rosie

  Rosie Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Någon som har tips för hyra av bil i Portugal? Flyger till Faro.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×