Air New Zeeland det här skötte ni inte så bra

Diskussion i 'Star Alliance' startad av TheEagle, 23 November 2015.

 1. TheEagle

  TheEagle Medlem

  Ort:
  Smygehamn
  Land:
  Sverige Sverige
  För nästan 11 månader sedan bokade jag en bonusresa för mig och min fru för SAS Eurobonuspoäng på en tur och returflygning mellan AKL och PPT. Bokningen gjordes i ekonomi då detta var de enda platserna som fanns att tillgå. Vi är båda EBG.
  SAS ställde ut biljetten och allt var frid och fröjd.
  När hösten började närma sig började jag gå igenom alla våra bokningar. Försökte då gå in på NZ för att kontrollera bokningen och se möjligheten till att välja platser. Detta gick inte alls.
  Gick då in på SAS hemsida. Där gick det bättre. Vi kunde välja platser och och de hade även platser med extra benutrymme till försäljning för 100 SEK per person enkel väg. Nappade direkt eftersom flygningen är ca 5 timmar. Bokade platser med extra benutrymme på ut- och hemvägen och betalade. 10A och 10B på båda fighterna.
  Vid premiumincheckningen på AKL uppstår direkt problem. Ser maskinen spotta ut boardingkort med platser på rad 14.
  Påpekar detta och efter några telefonsamtal kommer nya boardingkort ut med de rätta platserna.
  Alla nöjda och glada.
  Sitter nu i loungen för hemresan. Givetvis problem igen. Vi var de absolut första som checkade in när man öppnade diskarna i PPT. Maskinen spottade ut kort med platserna 11A och 11B. Påpekar att jag betalat för platser på rad 10.
  Telefonsamtal igen. Air New Zeelands Airport Controller kommer till incheckningsdisken.
  Han säger att han inte förstår att platserna blivit sålda två gånger. Men han lovar att utreda och återkomma i loungen och vi får hans visitkort.
  Vi hoppas givetvis att han skall fixa våra platser eller en Op-Up. Platser fanns i C enligt Experflyer.
  Efter ett tag återkommer mannen. Tyvärr har har han tråkiga nyheter för oss. De andra som bokat samma platser har bokat dem tidigare och att vi bara borde fått stå som standby till dessa platser. Han erbjuder oss att byta till en trea i mitten med seatblock mellan oss. Min fru har dock aldrig förstått detta med seatblock när man reser tillsammans utan svaret från henne är direkt nej!
  Han säger att vi borde klaga i första hand till SAS men ger oss ändå ett visitkort till Air New Zeelands customer support.
  Vi blir rent ut sagt skitbesvikna. Riktigt dåligt skött av Air New Zeeland. Oavsett om det är NZ eller SK som strulat till det borde det inte drabba oss. Dessutom ska jag nu behöva krångla med att försöka få tillbaka våra pengar.

  När man ändå är inne på att klaga så måste jag dessutom ta upp detta.
  Innan vi flög till PPT så flög vi med NZ från PER till AKL i business med en 789.
  När vi skulle checka in var det skitstruligt även den gången. Vi stod nog vi disken i 20 minuter innan vi fick våra boardingkort. Vet inte vad som var fel den gången.
  Sedan blev jag väldigt besviken på vinerna som serverades. Hade hört så gott om vinutbudet ombord. Tyckte det var ganska dåliga viner för C-klass. Dessutom fick man ingen vinlista vilka viner som fanns ombord på aktuell flight utan var tvungen att fråga.
  Var verkligen inte vad jag hade förväntat mig.

  Är som sagt nu både sur och missnöjd med vad Air New Zeeland presterat. Har en flight i övermorgon mellan AKL och MEL i C med en av deras 777:eek:r. Får se vad de presterar då men just nu har jag inte alls höga förhoppningar.
   
  Gus gillar detta.
 2. Anar att det du kanske egentligen mest är besviken på är att ni inte blev opup?
   
  Charlie D och pep gillar detta.
 3. Sealord

  Sealord Medlem

  Ort:
  Ekerö
  Land:
  Sverige Sverige
  Vill också säga att vi också hade högre förväntningar på Air New Zeeland vid vår resa mellan Hong Kong och Auckland, samt Auckland och Sydney. Det enda som var bra med flygbolaget var deras lounger, men vi kommer ändå att välja bort detta flybolag vid nästa resa till "Down Under".
   
 4. TheEagle

  TheEagle Medlem

  Ort:
  Smygehamn
  Land:
  Sverige Sverige
  Klart att en opup inte vore fel. Speciellt när någon annan har klantat sig. Oavsett om det är NZ eller SK i detta fall.
  Men det känns ungefär som man fått en p-bot och inte parkerat fel. Dvs. Att du först måste betala boten och sedan skall man lägga massa tid och kraft på att få tillbaka sina pengar.
  I detta fall rör det som om små belopp men man bli förbannad alla fall.
  Önskar att jag vore lite mer dramaqueen eller fransk till sättet och ställt till med en scen när vi fick beskedet. Tyvärr är man ju lite typiskt svensk.
   
 5. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Betalade ni för bättre platser på Air New Zeeland via SAS? Då kan jag ha lite förståelse för att det kan bli fel, även om det inte borde bli fel.
  Jag hade lite samma dilemma med Economy till Rarotonga, tog upp min bokning på Air New Zeelands hemsida och betalade för nödutgångsplatser där, för mig fungerade det bra att få dessa platser. Det blev visserligen en ombokning för att de ställde in min avgång men jag fick platserna med extra benutrymme på den flighten också efter ett samtal.

  Tror att i dessa fall när man vill betala för bättre platser eller liknande så ska man göra det direkt med aktuellt flygbolag och inte genom något annat bolag som man bokat resan igenom, blir lite som en resebyrå då.
   
  agehall gillar detta.
 6. Vet vad du menar. Försökte med drama-metoden när Lufthansa gjorde liknande sak med förvalt säte, funkade inte :)
  Men har kommit på mig själv bli jättebesviken vid utebliven uppgradering och det har sedan låtit sig påverka hela min upplevelse av resan. Inte bra, får skärpa till sig ibland :)
   
 7. TheEagle

  TheEagle Medlem

  Ort:
  Smygehamn
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, deras nya lounge i Auckland är riktigt fin. Men i övrigt känner jag att de inte levt upp till de förväntningar jag haft på dem. Och det gäller både i business och ekonomi. Känns som de tycker allt är jobbigt om man ber om något extra. Det känns som om personalen gått upp i rök efter att ha serverat måltiden på samtliga flighter.
  Måste bara berätta en sak till. Kanske mer av ett komiskt inslag. Sista flygningen var på en så kallad The Works biljett där mat och dryck ingår i ekonomi. Bad om en gin och tonic. Man hörde hur flygvärdinnan suckade och sedan öppnade hon en ny flaska gin. Tittade på när hon hällde upp ginen i plastglaset. Det var så lite gin att det knappt fuktade hela bottenytan på glaset. Men massa tonic fick jag i alla fall. Nu var det min tur att sucka och bara skaka påhuvudet.
  Tacka vet jag American Airlines där man får en extra miniflaska som backup ifall drinken skulle visa sig för svag.
   
 8. TheEagle

  TheEagle Medlem

  Ort:
  Smygehamn
  Land:
  Sverige Sverige
  Och nu är flighten till MEL 2h 30 min försenad. Plus att de bytt från en ny 777-300ER till en gammal 777-200ER. :(
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×