Senaste nytt

Air France - nödlandning

Airbuspilot

Medlem
Ikke fryktelig overraskende; jo mer jeg har tenkt på bildet av bombe-gjenstanden hos the mirror - jo mer har jeg tenkt på at den ikke ser særlig eksplosiv ut. Likner iallefall ikke noen av de eksplosivene vi har brukt på jobb.

Detta är vad vi fruktar mest, någon som tar med enkel utrustning och tillverkar något ombord som kan användas till att hota ett flygplan. I det här fallet en timer, wellpapplåda, tejp och en timer. Bilden visar någonting som vi skulle ta på största allvar om vi i crew fick se den. Väldigt enkelt att ta med delarna genom säkerhetskontrollen utan att väcka misstankar, för att sedan kunna utföra illdåd.
AF crew har agerat helt rätt och jag tycker det är svårt att döma ut föregående screening på avgångsflygplatsen.
När någon går på lavatory och tar med sig väska, påse etc så väcks i vanliga fall misstankar hos cabin crew men det är omöjligt att bevaka alla toabesök, tyvärr.

Mvh
 

agehall

Medlem
Och man ska komma ihåg att utseendet är rätt ovässentligt. Det behövs inga stora prylar för att förstöra ett flygplan på marschhöjd, så det går att maskera lite hursomhelst.

Om bilden är äkta, vilket jag inte vet om den är än och att det stämmer att det var fejk, så är det ju fortfarande en allvarlig incident - någon har lyckats få ombord ett föremål som bevisligen kan uppfattas som en bomb och det kan ses som ett test inför den riktiga...
 

Kricka

Medlem
Sydafrika känns som Europa när man kommer dit men skrapar man lite på ytan
så kommer det riktiga Afrika fram - på gott och på ont..
 
Toppen