Air France Affaires (Business) till Boston - del 2

Diskussion i 'Reserapporter' startad av rvarttinen, 24 Juni 2013.

 1. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Så var det dags för del 2 i min lilla rapport från Air France i Affaires till Boston sista veckan i mars i år. Nu bär det av mot Boston från CDG. Efter att ha nyttjat loungens anslutning till internet till det yttersta så är dags att gå ombord.

  IMG_20130323_153336.jpg
  Den B777 som ska ta oss till BOS, från CDG terminal 2E.

  Plats: 3A, den första raden i business-kabinen, precis bakom den enda raden i first.

  Väl ombord och installerad så är det dags för ett glas champagne, för min del, innan avgång. Det serveras även juice och vatten.

  IMG_20110827_162916.jpg
  Lite champagne innan avgång - dock, denna bild är från ett annat tillfälle med AF:s A380 till YUL, men stolarna är de samma.

  Strax innan avfärd så samlas, de urdruckna, glasen in och vi taxar ut. Så fort skylten "fasten seatbelts" släcks komer kabinpersonalen med en liten amuse bouche, mer champagne och kvällens meny.

  IMG_20110827_173447.jpg
  Amuse bouche, champagne och lite annan snacks. Från samma tillfälle som tidigare, flygning till YUL.

  Det blir en stund då det avnjuts den lille amusen och sippas mer champagne. Under tiden studeras menyn:
  (menyn kommer i ett uppslag var på franska och engelska, men jag slår ihop dem för enklehetens skull)


  Dîner/Dinner

  L'amuse-bouche / l'amuse-bouche
  Mini boi de saoumon aux légumes / Salmon with vegetables

  L'entrée gourmande et sa salade de saison / Gourmet appetizerand seasonal salad
  Salade de pâtes perles florales, noix de Saint-Jacques sautées au ras el-hanout, terrine de foie gras, jeunes posses d'épinards / Sautéed scallops with ras-hanout spices, pearl pasta salad with edible flower petals, foie gras terrine, baby spinach

  Les plats chauds / Choice of main course
  À choisir dans nos suggestions du jour / Please select from today's suggestions

  La sélection du maître fromager / Our special selection of cheese
  Camenbert, Comté

  Les desserts
  Notre trio de deserts; macaron au caramel, cupcake u citron, verrine de mousse au chocolat / Our dessert trio: caramel macaron, lemon cupcake, chocolate mousse

  Sorbets, glaces et choix de fruits fraix / Sorbet and ice cream, choice of fresh fruit​

  På ett separat kort i pamfletten med menyn finns dagens förslag till varmrätt:

  Sugegstions du jour / Today's suggestions
  Boef facon pot-au-feu / Beef stew
  carrotes, poireaux, céleri, navets longs / carrots, leeks, celeriac, turnips

  Dos de cabillaud / Filet of cod
  vinaigrette aux herbes, polenta crémeuse au parmesan, aux tomates séchées et aux herbes, purée de courgettes au piments niora / erb vinaigrette, creamy polenta with Parmesan cheese sun-dried tomto and herbs, zucchini with nyora pepper

  Canette laquée aux poivres rares et miel d'agrumes, ananas et mangues caramélisés, bâtonnets de légumes / Glaze duckling with rare peppercorns and citrus honey, caramelized mango and pineapple, vegetable bâtonnets

  Pâtes fagottone au basilic / Fagottone pasta with basil
  sauce crème, jeunes pousses d'épinards sautées, julienne de poivrons sautés, tomate ceris frite / cream sauce, sautéed baby spinach, julienne of sautéed bell peppers, fried cheery tomato​

  Air France brukar nåra få, men bra viner ombord. Och, champagne förståss.

  Carte de vins / Wine list

  Champagne
  Duval-Leroy brut

  Bourgogne blanc
  Poulli-Fuisée 2011 Maison Louis Jadot

  Valée du Rhône rouge
  Vinsorbes Les Cornuds 2009 ou 2010 Perrin et Fils

  Bordeaux rouge
  Pauillac Château Haut-Bages Averons 2006 ou 2007 2[SUP]ème[/SUP] Vin du Château Lynch-Bages

  Jag valde ankan till huvdrätt, med den Rhône-vinet. Visade sig vara ett bra val. Förrätten fick sällskap av den vita bourgognen. Tyvärr kan jag inte ge en mer fullständig recension än så då resan företogs i mars i år, och jag gjorde inga noteringar i och med att jag var fullt upptagen med måltiden (!) - detta var inget planerat reportage.

  Strax innan, ja, någon dryg timma innan landning så serverades det en lättare måltid.

  Collation / Light meal
  Tortilla aux légumes, mini boi mimosa et saumon, mini club sandwich au polet et pesto. Yaourt nature bio. Compotée de pomme et fruits mouges, crumble au citron / Vegetable tortilla, deviled egg and salmon, chicken clb sandwich with pesto. Organic yogurt. Apple and berry compote, lemon crumble. ​

  IMG_20130323_171632.jpg
  Förrätten...

  IMG_20130323_173759.jpg
  Den karameliserade ankan med mango, ananas och grönsaker - komponerad av Michel Roth, chef étoile, Bocuse d'Or et Meilleur Ouvrier de France (med Michelin stjärna(or?), Bocuse guldmedalj och "Meilleur Ouvrier de France")

  IMG_20130323_180429.jpg
  Trio de desserts

  IMG_20130323_214545.jpg
  Lättare vickning innan ankomst ...

  Var det något annat än bara maten ombord som var bra? Jo, det finns en del detaljer att rapportera om värda att notera; det finns, förstås, ett amenity-kit innehpllandes liten tub fuktgivande kräm, strumpor, skopåse, skohorn, litet tanborstkit, öronproppar, etc. Jag brukar ta av mig skor och strumpor och använda strumporna i kit:et. De är tunna och luftiga, sköna att ha på sig när det blir till att röra sig ombord.

  Hörlurar och en liten vattenflaska finns också i armstödet. Själv brukar jag mest läsa eller lyssna på något ur min iPod så tyvärr har jag inte mycket att säga, skriva, om underhållningen ombord. Dock, det finns ett natal filmer musik, spel och kartor. Det finns även USB-uttag, som jag inte provat (ladda ned något? Eller lyssna på egen media i IFE?). Eluttag finns också i armstödet.

  Air France har inte en utan två ombordtidningar; Magazine Air France och Madame Air France.

  Efter serveringen och allt plockats borts så finns det tillgång till en liten bar i galley. Där brukar det finnas tillgång till mer champagne, vinerna, diverse sprit, frukt och snacks. Glass och sorbet är inte ovanligt ombord. I galley finns också en espressomaskin. En ur kabinpersonalen brukar sitta "på vakt" och hjälpa till med en eventuell espresso eller fylla på med det som går åt.

  En annan kul detalj med Air France är att det är olika märken på champagnen vid nästan varje flygning. Det ges tillälle att prova lite olika sorter, men också till förtret för dem som underhåller listan över olika flygbolags utbud på detta forum.


  Jag vill här även passa på att påpeka att detta reportage på inget sätt var planerat. Det kom en propå att det behövs fler reportage om AF/KLM i detta forum. Sagt och gjort, detta var del 2.. dock, antalet bilder är därav begränsat. Och, ja, kvalitén på en del bilder kanske lämnar lite att önska ...

  Planen för de återstående delarna:

  - Del 3, Vistelsen i Boston med lite om hotellen
  - Del 4, hemresan, BOS - CDG - ARN - och en liten sammanfattning

  För den intreesearde kan jag ta med de menyer jag sparat till något av våra träffar för att närmare studeras.
   
  Last edited: 25 Juni 2013
  18 personer gillar detta.
 2. Gus

  Gus Medlem

  Maten ser ut att vara ett strå vassare än de flesta andra bolag (efter att ha läst andras reserapporter). :) Jag har bara flugit business long haul tre gånger (SAS & Thai) och maten då var ganska medioker.
   
 3. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, maten ombord är bra, de gånger jag åkt med AF. Vinerna få, men bra. Verkar vara noga utvalda.
  Men, även Air France här väl "drabbat" av samma sak som övriga bolag, att maten är saltare än vad den skulle vara på marken och t.ex. en biff är ofta genomstekt, men kan vara rätt mör trots det. Fick en tournedos en gång ombord som var mycket bra! Trots anpassad tillagning (nästan genomstekt). Fiskrätterna kan se tråkiga ut, men är ofta bra.

  Vidare, de gånger jag åkt ekonomi har det som serveras ombord också varit bra, om än lite enklare presenterad. Dock, du får en meny strax efter avgång (fortfarande så? det var ett tag sedan jag åkte ekonomi) och du kan dricka champagne även bakom skynket. Mig veterligen så är AF ett utav två bolag i världen som serverar champagne även i ekonomi på interkontinentala sträckor.
   
  2 personer gillar detta.
 4. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Stämmer. Meny + champagne (om den inte är slut vill säga) i ekonomi! Tack för en trevlig rapport.
   
  2 personer gillar detta.
 5. Randy Marsh

  Randy Marsh Medlem

  Ort:
  Bergen
  Land:
  Norge Norge
  Har begränsad erfarenhet av business class generellt och har bara ett leg (GRU-CDG) med AF Affaires, men maten höll verkligen hög klass.

  Tack för en intressant rapport, ser fram mot nästa del! :)
   
  1 person likes this.
 6. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Trevlig rapport. Såg ju riktigt gott ut. Hur är engelsk kunskaperna ombord hos personalen?
   
  1 person likes this.
 7. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det var inga problem med engelskan ombord - de, få, gånger jag försökte mig på att säga något på franska så blev jag artigt bemött och de svarade på tydlig franska. Om jag inte först verkade förstå så övergick det snabbt till engelska, utan att det blev negativt på något sätt - överhuvudtaget positiv stämning, glatt och problemfritt.

  Det händer att kabinpersonalen frågar om jag föredrar franska eller engelska(de tycks uppskatta både och, om jag först sagt engelska ... ), ofta när menyn delas ut.
   
  2 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×