Senaste nytt

Air Baltic skrotar sina Fokker 50

Jacob

Medlem
Att Air Baltic ska sluta flyga med Fokker 50 har varit påtänkt länge, men nu är det beslutat att flygplanstypen redan under vintern 2011/2012 ska tas ur bruk och ersättas med nyare Bombardier Q400 next gen flygplan. En stor anledning till att Fokker 50 flygplanen ska ersättas är att de är väldigt kostsamma. Flygplanen har…
 

Jacob

Medlem
Att Air Baltic ska sluta flyga med Fokker 50 har varit påtänkt länge, men nu är det beslutat att flygplanstypen redan under vintern 2011/2012 ska tas ur bruk och ersättas med nyare Bombardier Q400 next gen flygplan.

En stor anledning till att Fokker 50 flygplanen ska ersättas är att de är väldigt kostsamma.
Flygplanen har använts under en lång tid och har dessutom slutats produceras vilket gör att underhållskostnaderna ofta är höga. Dessutom uppges de vara dyra att flyga och inte särskilt bränslesnåla.
Så att hålla kostnaderna nere, öka effektiviteten inom flygbolaget och därmed kunna hålla konkurrenskraftiga biljettpriser uppges vara den främsta anledningen.
 

Roger J

Medlem
Kan inte påstå att jag gillar något av planen, men Dash känns modernare i alla fall.
Reser man två personer kan 2+2-seatingen vara en fördel också.
Annars vore det bara fint om det var mer 737 till Arlanda.
 

Gnopps

Medlem
Vad jag hört från en piloten är Fokkern rätt gammalmodig och inte särskilt rolig att flyga. Ur passagerarsynpunkt är de rätt högljudda, finns bättre propelleralternativ.
 
Toppen