8-timmar layover på Haneda

Diskussion i 'Flygplatser' startad av Andreas Palmgren, 14 September 2016.

 1. Andreas Palmgren

  Andreas Palmgren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tjäna gänget!

  Jag har 8 timmars layover på Haneda i väntan på min flight till BKK som går 00:20. Min tanke var ju att åka in till Tokyo och kolla in stan för en liten stund, äta en god bit mat (sushi,kött), ta en drink på ngn rooftop möjligtvis och sedan åka tillbaka till flygplatsen är detta möjligt?

  Vilken är det bästa transportmedlet till och från flygplatsen och vad kostar det?

  Tips på bra restauranger/bar för mina ändamål?

  All hjälp uppskattas :)
   
 2. dino_81

  dino_81 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Finns säkert omnämnt i andra trådar på forumet men personligen skulle jag ta Tokyo Monorail till Hamamatsucho och där byta till Yamanote line (pendeltåg, ringlinje som går runt Tokyos innerstad). På detta sätt når du flera platser av intresse i Tokyo.

  Kostnaden enkel resa är 650 yen vilket är drygt 55:-.

  Åtta timmar är inte jättemycket med tanke på att du ska genom passkontroll/tull och sedan tillbaka airside och kanske dessutom vill ha tid i loungen innan di flyger vidare.

  Gillar du elektronik/spel och vill se något speciellt skulle jag rekommendera att du fortsätter med Yamanote line till Akihabara (fem stopp, riktning mot Tokyo Station/Ueno). Gå en sväng i området, shoppa lite och är på gigantiska varuhuset Yodobashi innan då åker tillbaka till flygplatsen. Effektiv restid enkel resa är runt 30 minuter men lägg på det dubbla för att hinna säkert.

  Nästa gång tycker jag att du ska lägga några dagar i Tokyo eller Japan. Det är mitt återkommande förslag på resmål de de som frågar!
   
  Ormen, Dr. Miles, agehall och 1 annan gillar detta.
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tycker aldrig det är värt att bege sig ut på sådana utflykter när man ska vidare efter så kort tid. Japan är visserligen landet där man kan ställa klockor efter när tågen går och ankommer, men 8h är fortfarande rätt lite tid. Det går ju bort en hel del i restid och du behöver vara tillbaka på flygplatsen i god tid före din så att du inte fastnar i immigration. @dino_81's förslag om att planera in ett par dagar i Tokyo nästa gång är mycket bättre.
   
  Dr. Miles och JohanA gillar detta.
 4. JohanA

  JohanA Medlem

  Enda jag kan tänka mig vid så få timmar är en tur in till Shinagawa och äta lite, men personligen hade jag bara slappat och jobbat i loungen.
   
  agehall gillar detta.
 5. En resa in till stan tycker jag är en bra ide. Jag gjorde nyligen samma resa men landade vid lunch så jag hade 12 timmar vilket visade sig var mer än tillräckligt. Ett i-lands problem är att incheckningen till 00:20 flyget inte brukar öppna före 21:00. Eller så har jag bara haft otur gällande incheckning. Att gå till Ana Suite loungen och hänga där hela dagen är därför inte ett alternativ. Ett ytterligare i-landsproblem är att det finns dåligt med sköna stolar med restaurangtillgång på Haneda. De allra flesta är av "japansk" stil utan ryggstöd. Trevligt men inte så lyckat när man vill luta sig tillbaka några timmar med en flaska vin och halvsova. Jag hittade dock ett ställe på våning två med sköna soffor/fåtöljer. Har för mig att det hette Cafe Cardinal.

  Jag följde instruktionerna av @dino_81 och tog Tokyo Monorail till Hamamatsucho och sedan använde jag endast Yamanote linjen. Att åka i en trång tunnelbana full av asiater är inte något för mig men dessa två linjer hade gått om plats och det var inte mycket folk. Biljetter köpte jag i automaterna vid spärrarna och bagaget lämnade jag en våning upp. Väldigt smidigt.

  Jag åkte först till Tokyo Station, sedan Akihabara och sist Shibuya där jag stannade ett par timmar och åt god sushi. Jag var tillbaka på flygplatsen vid 18-tiden men incheckning var tyvärr inte möjlig före 21:00. Jag flög vidare i F med Thai och incheckning och immigration tog tillsammans max fem minuter. Sedan hade jag tre timmar kvar av njutning i loungen. Helt fantastiskt.
   
  Last edited: 14 September 2016
  JohnnyWilde gillar detta.
 6. JohnnyWilde

  JohnnyWilde Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har samma stopp i december så följer den här tråden med intresse och uppskattar all input!
   
 7. Om din flight avgår kl. 00:20 och 8 timmar till din flight, betyder det att du landar runt kl. 16.

  Både Tokyo Monorail line och Keikyu line till/från Tokyo Haneda flygplats blir inte så fruktansvärt trångt även under rusningstid (runt kl. 18-19) men andra linjer till/från Hamamatsucho (Tokyo Monorail line) station och Shinagawa (Keikyu line) kan bli väldigt trångt under rusningstid.

  JR Yamanote line och JR Keihin-Tohoku line kan bli över 200% beläggning på tåget under rusningstid. (dock under kvällsrusning är inte lika häftigt som morgonrusning)

  Om du vill uppleva en vanlig japans liv under kort tid, åk till JR Hamamatsucho station med Tokyo Monorail line, sedan promenera till Shimbashi (Shinbashi på japanska).
  Det är ca 1,5 km gångavstånd så det är inte så farligt att gå.
  Runt Shimbashi station finns det många Tachinomi (立ち飲み: stå-och-dricka bar) barer så du kan uppleva hur en vanlig japansk affärsman dricker efter sin arbetsdag.

  Om du dricker alkohol jättemycket finns det många barer som erbjuder Nomihoudai (飲み放題: free flow, dryckbuffé) under en begränsad tid (ofta 2 timmar).
  Priset av Nomihoudai varierar, mellan 1.000-4.000 JPY per 2 timmar.


  En tråd om Nomihoudai:
  Alkoholdrinkbuffé i Japan | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor
   
  dino_81 och JohnnyWilde gillar detta.
 8. Andreas Palmgren

  Andreas Palmgren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige

  Det stämmer att jag landar vid ca 16:00! :)

  Tack för tipsen!
   
 9. Andreas Palmgren

  Andreas Palmgren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige

  Men jag kommer förmodligen vara incheckad hela vägen antar jag från GOT-FRA-HND-BKK-MNL så jag kommer ju inte behöva vänta på att dem ska öppna incheckningsdisken.
   
 10. Andreas Palmgren

  Andreas Palmgren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige

  Jag flyger både First till och från HND med ANA och Thai det finns inte fasttrack genom immigration då?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×