45 timmar och 30 minuter in London med sightseeing ála Cars

Diskussion i 'Reserapporter' startad av samlaren, 5 Juni 2016.

 1. samlaren

  samlaren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Längtan var stor, äntligen skulle 6-åringen få åka till London, som han längtat att få åka till den här staden, se platserna där Lighting Mc Queen och hans kompisar i Cars2 gjorde upp om segern.

  lo 1.jpg

  Men allt blev inte som vi tänkt oss. Redan dagen före avgång så började strulet med den här korta weekendresan till London. Radarfel lamslog flygtrafiken i Sverige. 19:12 dagen före kom ett sms där SAS meddelande att den första flighten var försenad 2 timmar och 50 minuter. Med ett 4 timmars byte på Arlanda kände vi oss fortfarande ganska lugna att vi skulle hinna. Vi satt uppe och väntade på att sista flyget upp skulle landa för att se att det i alla fall skulle finnas att flygplan åt oss.

  Plan och besättning hade vi, men planet blev ytterligare 30 minuter försenat och vi förstod att det skulle bli bråttom. Vi började misströsta då planet landade på Bana 3 på Arlanda, mannen ringde Diamant-supporten för att få hjälp. Vi skulle bli ombokade till ett plan många timmar senare. Kändes ganska surt. Snabbt beslut, vi beslutade oss för att testa och se om vi skulle hinna trots att det stod ”boarding” som status på nästa flight när vi gjorde touch down på första.

  Vi sprang från T4 till T5 på ungefär 10 minuter, genom både Security och passkontroll , passkontrollanten frågade om det var oss dom ropade på, ”säkert” sa vi! och sprang vidare till gate F65. Jag lovar er att min rullväska inte var i marken en enda sekund utan den stod rakt ut efter mig när vi sprang. Gatepersonalen blev mycket förvånade när vi kom och sa att vi kom från planet som landat från Skellefteå.

  lo 2 familjenbergstromreser.jpg

  Efter inkvartering på hotel Holiday Inn Express, Southwark skyndade vi vidare mot det afternoon Tea som vi hade bokat på The Milestone Hotel. Riktigt häftigt, god champagne, gott te, massor med smörgåsar, scones och bakverk. Det vi inte orkade fick vi med oss hem i två doggy boxes.

  lo 3 familjenbergstrom reser.jpg

  Här började vår resa med att leta platser i London som man kan se i Cars 2. Precis som i filmen så är första stoppet vid Buckingham Palace, där racet startar och där Blixten och Bärgaren var på fest hos Drottningen senare i filmen för att Bärgaren hade räddat dagen.

  lo 4 familjenbergstrom reser.jpg

  I filmen ser man Big Ben under racet, dit gick vi efter att vi sett slottet. I Big Bentley, Big Ben, blev Bärgarn, Holly Blinkers och Finn McMissile instängda och höll på att bli ihjälklämda i kugghjulen där men klarade sig. Westminister Abbey passerade vi, det gör man i filmen också.

  lo 5 familjenbergstrom reser.jpg

  London Eye, hade sonen längtat att få åka, vi åkte pariserhjulet i Hong Kong i mars och detta var ju 1000 gånger bättre! Man skymtar hjulet flera gånger i Cars 2-filmen.

  lo 7 familjenbergstrom reser.jpg
  lo 8 familjenbergstrom reser.jpg

  Towern och Tower Bridge är också sevärdheter som ses i filmen. Finn McMissile och Professor Z har en kamp på strandpromenaden nedanför Towern. Bilarna kör racet över bron.

  lo 9 familjenbergstrom reser.jpg

  HMS Belfast ligger i filmen på fel sida Thamsen och är en ond båt, den försökte döda Finn.

  lo 6 familjenbergstrom reser.jpg

  I filmen flyger Bärgarn och Blixten förbi St Pauls Cathedral, vi såg den avstånd när vi gick utanför Tate Modern. När vi besökt alla dessa platser i London så sa sonen: -Mamma nu har vi bara Porto Corsa kvar att besöka (Det är en fiktiv stad, undrar hur vi ska lösa det). Vi tittade på sevärdheter från filmen i Tokyo förra sommaren, och om en månad åker vi till Disneyland California, där Carsland finns, det måste väl vara det närmaste Kylarköping man kan komma!


  Sonen gillade resan och grät en skvätt på Heatrow då vi skulle åka hem för att han saknade London så mycket! Ett tips för alla barn som ska åka till London är att ladda ner Appen Twin Go London, 30:- kostade den, värd sitt pris! En lärorik app på svenska som går att spela offline, sonen agerade guide under våra dagar i London! Jag har inget med företaget som gör appen att göra, utan vill bara tipsa om en superbra app!


  På Heatrow så blev vi ombokade och fick flyga direkt till Arlanda istället för att flyga via Oslo, det blev nog bra, då vi hade ett superkort byte i Oslo. Sedan gick vi till Lufthansas Lounge och där fick vi komma in i deras finare Lounge, Senator Lounge.

  lo10 familjenbergstrom reser.jpg

  45 timmar och 30 minuter i London var över!
   
  Gus, Knucket, JohnnyWilde och 20 andra gillar detta.
 2. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kul med en liten annan vinkling på en rapport. Tror nog många med barn kan ha nytta av detta!
   
  pierrea och samlaren gillar detta.
 3. Totopez

  Totopez Medlem

  Ort:
  Enskede
  Land:
  Sverige Sverige
  Underbar rapport. Jag gjorde en Harry Potter-resa med dottern för några år sedan på liknande sätt.
   
  samlaren gillar detta.
 4. Börnen

  Börnen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det var en rolig resa, även för vuxna som sett filmen! Samma monument men sett ur ett annat perspektiv
   
  samlaren gillar detta.
 5. Kricka

  Kricka Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  @samlaren Hittar inte nån app med vare sig paddan eller ifånen med namnet
  Twin Go London - letar jag alldeles för dåligt eller..?

  PS. Trevlig reserapport ! DS.
   
  samlaren gillar detta.
 6. samlaren

  samlaren Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Oj, ett mellanslag hade smugit sig in. Appen heter Twingo London
   
  Kricka gillar detta.
 7. karho

  karho Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för annorlunda och kul rapport! Låter som sonen var mycket nöjd med resan.
   
  samlaren gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×