Senaste nytt

Meliá Hotels öppnar 5-stjärnigt hotell i Iran

BusinessClass

Redaktör
Spanska hotellkedjan Meliá Hotels berättar nu att de ger sig in på hotellmarknaden i Iran, och att man kommer öppna det första 5-stjärniga hotell som är en del av en internationell kedja i landet. Gran Meliá Ghoo kommer ligga i ett 130 meter högt torn, ett torn som kommer vara en del av ett komplex…
 

bnr

Medlem
Varför ska en hotellkedja i ett land där alkohol är förbjudet ha "flertal barer"? :)
Framtidssäkring kan man hoppas! ;)

Går ju att ha endast alkoholfritt i barer också, även om det inte är något som vi tycker är normalt. Kan kännas lite (väldigt) konstigt för någon som inte sett en sådan "bar" tidigare, men det funkar säkert.
 

Troy1

Medlem
Varför ska en hotellkedja i ett land där alkohol är förbjudet ha "flertal barer"? :)
Även fast man inte dricker alkohol så är Iran definitivt ett land där man socialiserar väldigt mycket på cafeer och restauraner och dyl.Alkoholfria drinkar är väldigt stort till exempel i de lite mer moderna restaurangerna.
 

Smuffe

Medlem
Det finns ju länder i Mellanöstern som är helt "torra" och har nolltolerans på alkohol men som har dispens för internationella hotell.

Såvitt jag vet så är områden i norra Iran mindre restriktivt vad gäller alkohol och där man kan hitta barer och mindre klubbar och diskotek som serverar alkohol och där det inte är samma krav på kvinnor att bära slöja och jeans är ett populärt klädesplagg.

Jag ser att Iran börjar öppna upp sig på i parlamentet och som land i övrigt även om det är en lång väg att gå att bli allt mer västinriktade och öppna men att många i norra Iran ändå har anammat en mer västlig livsstil.
 
Toppen