Var skulle du säga att merparten av $$$ gick åt? Med tanke på det du berättat om gratis frukost, skippa lunchen, fåtal utflykter, en hel del happy hour m.m. så är det ändå en nätt liten summa som gått åt till annat. Går det att minska utgifterna en hel del utan att för sakens skull känna att man snålar eller går miste om alltför mycket?
Specialmiddagarna och utflykterna kostar en del. Dessa hade vi förbokat:
- Maldivian night: $145++
- Beach BBQ: $235++
- Vilu Degustation: $205++
- Lobster & Champagne: $260++
- Whale Shark Tour: $200++
Notera att alla priser är per person och "plusplus". Det tillkommer 10% service charge och sedan 12% skatt ovanpå det så effekten blir ett påslag på 23.2%, dvs $100++ blir $123 att punga ut med. Apropå service charge - den delas lika mellan
alla anställda och dricks förväntas
ej.
Äter man en vanlig middag, huvudrätt, får man räkna med $30++ till $60++ så det finns pengar att spara in (dock tillkommer dryck vilket specialmiddagarna ovan inkluderar). Jag har hört historier om folk som haft med sig nudlar och frystorkad mat i bagaget och levt på detta ihop med vatten på rummet. Inte min kopp av te så att säga men allt är möjligt.
Något som
inte går att undvika är transportkostnaden till och från Male som ligger på $560 per person (all-in).
Vi valde ju också att uppgradera oss några nätter för $200++ per natt. Detta är högst frivilligt förstås.