Senaste nytt

Sundsvalls flygplats byter namn och ägare

Jacob

Medlem
Den 17 juni släpper Swedavia ägarskapet om Sundsvalls flygplats, formellt kallad Sundsvall Härnösand Airport men i folkmun mer känd som Midlanda. I samband med att flygplatsen får nya ägare byter flygplatsen även namn.

Tanken var att kommunerna i Sundsvall, Timrå och Härnösand gemensamt skulle gå in som ägare, dock har Härnösand under förhandlingarna valt att backa ur. Det nya namnet på flygplatsen blir därför mer passande "Sundsvall Timrå Airport". I samband med övertagandet har även en ny grafisk profil tagits fram samt en ny logotyp med en symbol i tre nyanser, två i grönt och en i gult. Logotypen ska spegla luftighet och rörelse, inåt mot mötesplatsen och utåt mot världen.

Den nya logotypen kommer börja synas i samband med Motor- och flygplatsens dag som anordnas på flygplatsen den 15 juni. Samtidigt firar man nyinvigning.

caah7b93qgywwxzrs2qa.jpg
 

Valley

Medlem
Hade jag bara sett loggan hade min röst lagts på tennisveckan i Båstad
Men den var säkert "billig"
 

Jacob

Medlem
Den 17 juni släpper Swedavia ägarskapet om Sundsvalls flygplats, formellt kallad Sundsvall Härnösand Airport men i folkmun mer känd som Midlanda. I samband med att flygplatsen får nya ägare byter flygplatsen även namn. Tanken var att kommunerna i Sundsvall, Timrå och Härnösand gemensamt skulle gå in som ägare, dock har Härnösand under förhandlingarna valt att…
 

Jacob

Medlem
Och nu är det fullt ös med marknadsföringen av nya flygplatsen och regionen runt Sundsvall och Timrå.

För att få hjälp med detta har man tagit hjälp av åtta lokalkändisar som kommer vara med i en stor marknadsföringskampanj. De lokalprofiler man kommer möta är skådespelaren Lennart Jähkel, fotbollsspelaren Per Nilsson, hockeyproffset Anton Lander, artisterna Yohio och Helen Sjöholm, samt idrottsprofilerna Charlotte Kalla, Anna Holmlund och Johan Samuelsson.
 
Toppen