Senaste nytt

Vad händer om ett flygbolag går i konkurs?

Jacob

Medlem
Med tanke på rådande omständigheter och många frågor i forumet har vi sammanställt svar på de vanligaste frågorna vad som händer när ett flygbolag går i konkurs, hur det påverkar dig som resenär, vilka biljetter som fortsatt gäller och inte gäller och i vilka lägen du har rätt till återbetalning.
 

korthoga

Medlem
<blockquote><strong>agehall;92830 wrote:</strong> Äntligen! Denna kommer förhoppningsvis att bespara oss massor av återupprepade frågor.</blockquote>
<br />
Förhoppningsvis är den här tråden inaktuell imorgon. Hoppas verkligen det. Så snart som på fredag är det tänkt att jag ska åka MD-80 till Dublin.
 

agehall

Medlem
Inaktuell är den knappast, men förhoppningsvis är det ingen som behöver läsa den för att få reda på vad de kan göra med sina SAS-biljetter.
 

Pushback

Medlem
Snyggt Jacob!<br />
<br />
Har någon kikat på avtalen kring intjäning av EB poäng? <br />
<br />
Vad händer med de EB poäng som intjänats via American Express eller Master Card? Är det självklart att de inte skulle kompenseras med t.ex MR, vid konkurs? Antingen av välvilja eller via avtal?! AMEX kan ses som avtalspart och ansvarig i detta fall.
 

agehall

Medlem
Ej överförda poäng kanske kan bli MR istället, men allt som redan överförts är ju bortom AmEx kontroll. Du kan ju inte räkna med att de ska ge dig poäng en gång till för dessa inköp...
 
Toppen