Senaste nytt

11 dagar i Florida

joelflight

Medlem
Det här är vår första tur till Florida, så upplägget var att hyra en bil och försöka se och uppleva lite utav varje i Florida. Vi reste med en kompisfamilj så totalt var i 7 personer, därmed fick vi hyra en minibuss som skulle ta oss runt på vårt äventyr i "the sunshine state".

Flyg/lördag

Vi valde att flyga med SAS i plus medan våra vänner flög med Norwegian via London.

Med avgång 9.15 valde vi att övernatta på Kastrup för att få en så lugn morgon som möjligt. Väl på CPH var det lång kö till incheckningen men ändå trevligt bemötande. Efter en snabbis i loungen var det dags för boarding, och som vanligt värdelös prio-boarding. Bra förstaintryck av pluskabinen: snygg färgskala samt välstädat. Vid stolen väntar kudde och täcke(täcket över förväntan), hörlurar, liten necessär samt en flaska vatten. Efter take-off erbjuds varm handduk och dryck som serveras med mandlar.

Sedan serveras trerätterslunch med kallrökt lax till förrätt, val mellan torsk i tomatragu med matvete eller kycklingbröst med potatispuré och sås till varmrätt och till dessert en tigerkaka. Förrätten och desserten var riktigt goda och även (i mitt fall) torsken smakade bra efter lite extra salt.
IMG_1400.JPG

Ovanligt trevlig SAS-personal som gav bra service och snålade inte på dryck mellan serveringarna. Erbjöd även snacks och frukt mellan måltiderna.

Varm handduk innan det var dags för andra serveringen som var grillad kyckling med ris och grönsaker. Även denna rätt smakade bra och uppfyllde sitt syfte.
IMG_1414.JPG

Väl på marken gick inresekontrollen relativt snabbt och därefter sökte vi upp en taxi som tog oss till Fort Lauderdale beach, där vi hade en och en halv dag innan våra vänner anlände på Fort Lauderdale airport som Norwegian flyger till.

Då klockan började närma sig kväll lokal tid och tidsskillnaden började göra sig påmind var det dag att leta upp en restaurang för att äta middag. Valet föll på en grill-restaurng nere vid strandpromenaden, Steak 954. Super god filet mignon med tillbehör.

Söndag

Då tidsskillnaden sitter i vaknade vi ungefär 03.00 och var sugna på frukost men då de flesta frukostställen öppnar klockan 7 var det bara att vänta. Klockan 6 beger vi oss ner mot stranden för lite frukost och det var redan varmt, säkert 20-25 grader.
IMG_1429.JPG

Dagen tillbringades mestadels vid poolen för att njuta av solen och värmen.

Framåt eftermiddagen beger vi oss ut mot flygplatsen för att hämta upp vår minibuss samt efter det hämta våra vänner.

Måndag
IMG_1455.JPG

Nu kan äventyret börja på riktigt! När vi packat i bussen bär det i väg mot Floridakeys och slutdestination Key West. Floridakeys ligger längst ner i Florida och det är ett pärlband av öar s man bundit ihop med broar. Längst söder ut ligger Key West som själva finalen.
IMG_1470.JPG

Lunchstopp
IMG_1488.JPG

Ett stopp vid Bahia Honda state park med fantastiska stränder

Väl framme i Key West hinner vi med ett dopp i poolen innan det är dags att gå bort emot ”sunset pier” där man kan se den berömda solnedgången. Vilken vy! Precis när solen gått ner börjar alla applådera(!?), det känns lite som i en Nordkoreansk propagandafilm, fast på riktigt.
IMG_1519.JPG


Tisdag

Det mysiga boutique hotellet serveras frukost vid poolkanten. På förmiddagen åker vi ut med en katamaran och snorklar i världens tredje största korallrev. Snorkelturen var över förväntan, man såg mängder av fiskar i olika färger och former bland korallerna och växterna. På vägen tillbaka serveras drycker bl.a. Chabils som visar sig vara ”Californian tablewine”, både sorgligt och komiskt.
IMG_1511.JPG

IMG_1529.JPG

Eftermiddagen spenderades vid poolen.

Onsdag

Nu är det dags att köra upp mot Orlando där temaparker väntar.

Dom 65 milen avklarades under dagen. Lunchstopp på Wendys, en trevlig hamburgerkedja resor bättre än Mc Donalds.

Torsdag och fredag

IMG_1603.JPG

Två dagar spenderades på Universal studios två parker utanför Orlando. Riktigt coola berg och dalbanor och en häftigt Harry Potter-del med bl.a. Hogwarts, Diagon alley och Hogsmead.
IMG_1552.JPG

Sen fredag eftermiddag åkte vi ut till västkusten, till Clearwater beach. Även här hann vi med en solnedgång och middag vid strandpromenaden.
IMG_1631.JPG
IMG_1641.JPG

Lördag

Stranddag...var det tänkt, men vädret tillät inte det. Det fick bli en utflykt med minibussen till ett shoppingcenter en halvtimme utanför stan.
IMG_1663.JPG

Stranden i sig var jätte fin med vit, finkornig sand men tyvärr pikade nog själva stället någon gång på 90-talet.

Söndag

Då är det bara att packa in alla väskor i bussen igen och köra ner emot Miami beach via Everglades, Floridas träskmarker som också är en nationalpark som är kända för sina alligatorer...
IMG_1672.JPG
IMG_1687.JPG

En vanlig restplats...

Tyvärr hann vi inte med någon tur med en fläktbåt ut i träsket.

Vi kommer fram till Miami sen eftermiddag. Efter att vi stuvat in våra grejer på hotellet går vi lite längs med stranden och äter sedan middag på en trevlig italiensk restaurang.
IMG_1711.JPG


Måndag

Äntligen en stranddag. Stora delar av dagen tillbringades på South Beach och vid poolen.
IMG_1715.JPG


Tisdag

Sista dagen. Vi fösökte njuta det sista av värmen och framåt eftermiddagen tog vi en promenad i kvarteren.
IMG_1718.JPG

Onsdag

Hemresa. Våra vänner skjutsade oss till flygplatsen innan de åkte upp till Fort Lauderdale.

Ingen kö till incheckningen. Lunch i Aviancas lounge innan det var dags för boarding. Middagen var lax(igen), val mellan köttgryta eller fisk, samt en chokladkaka till dessert.
IMG_1720.JPG

Jag tycker plus-stolen är helt ok och jag fick nästan fyra timmar sömn innan det var dags för frukost. Det erbjöds varm handduk och frukosten bestod av bröd, pålägg, yoghurt och lite frukt, helt okej. Bagaget kom mycket snabbt.

Vi sätter oss på tåget mot Sverige.
 

JacobGBG

Medlem
Det är sagt att Clearwater Beach är en av USAs finaste stränder, men något ostadigt väder. Upplevde detsamma när vi var där.

Trevlig rapport i övrigt, alltid kul att läsa när någon lämnar de vanligaste Svenska turiststråken
 

jerixon

Medlem
Skön rapport!
Blir taggad då jag åker 6e april för 10 dagar i Florida också :)
Blir bara Orlando, Miami för oss men det ska bli skönt!
 

joelflight

Medlem
Tack för en bra rapport. Vad hette hotellen ni bodde på i Key West o Miami? Rekommenderar du dom?

Key west: Truman hotel, Miami beach: The Hall. Truman rekomenderar jag absolut det var supermysigt och fräscht. The Hall låg väldigt bra men rummen var inget speciellt. Båda hade fina pooler, trumans var uppvärmd men något mindre.:)
 
Toppen