Senaste nytt

Ökentips i Kalifornien

hoss

Medlem
Death Valley är värt att besöka, särskilt om man har tänkt sig Yosemite också. Kör igenom parken från sydöst (ex vis väg 190) och sedan västerut mot väg 395 och fortsätt på den norrut så får man en mäktig naturupplevelse. 395:an har Sierra Nevadas bergskedja till vänster och när man kommer upp till Lee Vining kan man besöka spökstaden Bodie. OBS! Ta inte med nåt därifrån, det sägs att den som gör det drabbas av en förbannelse. Från Lee Vining går det en väg (endast öppen sommartid) över bergen till Yosemite. Starta gärna på morgonen för det finns mycket att se, inte bara i dalen utan det finns vägar uppe i bergen med magnifik utsikt. Man får en karta vid inträdet.
En annan skojig väg går från Interstate 5, avfart mellan Gorman och Lebec, ner till 101:an. Går över bergen via Ojai till Ventura eller Carpinteria.
 

Johanna

Medlem
Tack för alla tips

Death Valley är ju lättillgängligt. Har aldrig bott inne i parken men det finns alternativ kring Furnace Creek
Jag har kört igenom Death Valley och promenerat lite genom det. Det var typ 50 grader varmt så inga längre promenader. Ett fantastiskt landskap rekommenderas verkligen.

Kan rekommendera detta!
JW Marriott i Palm Springs är härligt. Man bör gå och kolla på Sinatras grav.
Kommer inte bo på JW. Jag har snurrat in på små hotell/motell med bara 7-15 rum i olika prisklasser.

Om du tycker att det är lite väl svettigt i Palm Springs kan jag rekommendera Palm Springs Aerial Tramway, som går upp i bergen där det är svalare, och ger en fin utsikt. Inte så värst dekadent dock...
Den har jag på listan. Visste inte om att den fanns innan igår kväll när jag lyckades få ett tips om den.

Jag var där med hyrbil förra veckan. Varken läste eller hörde om några förbud men vem vet :)
Körde också igenom i början av juli utan att se några varningsskyltar. Dock var vi dåligt preppade och hade noll koll. Vi klarade oss men åkte typ utan vatten alls. Om vi fått stopp hade det blivit problem.
 

Johanna

Medlem
Jag har bara en vecka på mig. Hade först tänkt att bara åka till Palm Springs för att bo på Ace hotel för jag har trånat efter det i flera år. Började med att boka 3 nätter där. Tänkte resten i LA. När jag sen började läsa på mer så visade det sig att det är värsta party hotellet. Inte min grej så jag avbokade. Men då hade jag fått upp ögonen för området och alla skrev om så vacker natur. Jag har tidigare bara åkt igenom PS.

Nu blir det nog 2 nätter i Joshua Tree och lite vandringar i nationalparken. Sen 2+2 nätter på två små motell i Palm Springs. Tänker vandringar i både Coachella Valley och i Indian Canyons. Det är i slutet av september så tänker att det inte är lika varmt som när jag var där i slutet av juni då det var kring 50 grader. Är mest ute efter det vackra landskapet. Det verkar mest vara kortare vandringar på 2-4 timmar och några på en timme. Tänker också ta mig upp med Tramway. Där kan man också göra kortare vandringar. Sen avslutar jag med 2 nätter nere i LA.

Planen från början (som iofs inte fanns) var inte alls att hika men jag blev så betagen av allas berättelser som jag hittade om landskapet. Hoppas verkligen att det är så.

Har ännu inte kläm på om Salton sea är värt ett besök.
 

Johanna

Medlem
Om du stannar i Palm Springs så kan jag rekommendera Babe´s BBQ and Brewery, god mat och riktigt god öl som bryggs på plats.
tack tack, ska prova även om jag inte dricker öl :)

Ja, absolut, antingen bara för att titta men är man lite sportigt lagd så är rock climbing väldigt populärt.

Krävs dock lite planering så läs på innan

595618456463d9290fcc9296a33e5be2.jpg






Fortsätter sen till
london bridge lake havasu och därefter
Laughling (där finns casinohotel med beach, kostar null og nix)
tillbaks via Mojave besök Mitchell Caverns om de är öppna
Blir nog bara vanlig hiking för min del. Ska kolla upp hur långt det är till det där andra. Skulle behöva en vecka till.

spökstaden Bodie. OBS! Ta inte med nåt därifrån, det sägs att den som gör det drabbas av en förbannelse.
Tack för alla tips. Jag har varit i Bodie. Hittade en annan spökstad i Yermo när jag letade omkring nu men det är drygt 2 timmars bilfärd dit. Vet inte om det är värt det. På bilderna ser det väldigt lika ut. Den staden verkar vara värsta järnvägshubben eller liknande när man tittar på kartan. Där finns även Peggy Sue´s diner som får både ris och ros.
 
Toppen