Senaste nytt

Är du och din familj rätt försäkrade på resan? Vi var det inte!!

I vilken försäkring då. Det är ju denna modell jag efterfrågat. Idag räknar man som dig fast med maxtak på 500kr/person/max 2 pers.
Det vi har är Länsförsäkringar, men där var nog ett tak på 1000 per försäkrad. Men eftersom vi var två vuxna och två barn och våra hotell inte kostade mer än max 2000 per natt så kom vi aldrig upp i den summan ändå (vi var borta runt 90 dagar så flygbiljetten per dag var ingen stor summa).
 
Det vi har är Länsförsäkringar, men där var nog ett tak på 1000 per försäkrad. Men eftersom vi var två vuxna och två barn och våra hotell inte kostade mer än max 2000 per natt så kom vi aldrig upp i den summan ändå (vi var borta runt 90 dagar så flygbiljetten per dag var ingen stor summa).
Då förstår jag. Du har tur och bor i rätt län (för LF försäkring iaf) som ger bättre ersättning än Älvsborg somjag tillhör. Såg det var någon annan som nämnde skillnader mellan länen tidigare i tråden. Det hade varit bra att få fram en lista om någon har.
 

Fosca

Medlem
Precis likt vilket som är det bästa kreditkortet finns det inte heller något svar för vilken försäkring som är bäst för alla. Våra förutsättningar är helt enkelt olika. Men om vi ska lista några generella principer att tillämpa i jakten på den perfekta hemförsäkringen...

- Skippa Insplanet och Compricer. Dessa försöker bara sälja på dig en försäkring med dåliga villkor till ett till synes bra pris.
- Använd Konsumenternas Försäkringsbyrå för att skapa dig en överblick över de försäkringsalternativ som passar dig bäst.
Jämför hemförsäkringar - konsumenternas.se (Tryck på Fördjupad jämförelse, markera de försäkringsbolag som ni anser vara aktuella...tryck på Jämför... grotta ner dig).
- Välj de tre bästa försäkringsbolagen och jämför deras priser själv på respektive hemsida. Lita sedan inte på uppgifterna från Konsumenternas Försäkringsbyrå rakt av utan gå själv in och läs försäkringsvillkoren. Detta är mycket värdefullt och det tar inte mer än en halvtimme per försäkringsvillkor. Mellan varje bolags villkor tittar du på ett avsnitt Solsidan så du håller humöret uppe.
- Avslutningsvis är en grundprincip att man oftast får 15-25% rabatt på sina försäkringar om man samlar flera av sina försäkringar i samma bolag. Detta är värt att beakta när man jämför priser. Exempelvis Hem-, bil-, liv-, sjuk och olycksfalls- och djurförsäkringar. Observera att vissa bolag endast ger rabatt för sakförsäkringar.
- Fläska inte på med för stort lösöresbelopp och snåla heller inte in på det.

Enligt mig är de bästa alternativen för de flesta IF Stor, Folksam Stor eller Länsförsäkringar med Utökat reseskydd. Dessa kräver minst pappersexercis, har minst antal undantagsklausuler och ändå relativt bra pris. Vill du sedan jämföra dessa med riktigt dåliga försäkringsbolag kan du ta en titt i försäkringsvillkoren hos Europeiska, Gouda, Solid mfl.

Det tar någon timme.. men det är det värt i längden :)
 
Toppen