Senaste nytt

Ryanair börjar flyga från Jönköping

Palazzi

Medlem
Oj då.. Ganska mycket flyg från den flygplatsen nu; Flyglinjen till Bromma, Köpenhamn och Visby + En del charter.

Inget förvånar mig med Ryanair och deras avtal med kommunerna... I Västerås har det ju tjatats ett bra tag om dessa skumraskaffärer...
 

Valley

Medlem
Och nu kommer det gå så otroligt bra för flygplatsen. Kommer bli sådana högar att man kan gödsla med dem.
För inte finns en chans i hela världen att man kommer visa KSD, VST eller NYO-siffror inte. Inte i JKG. För här kommer det hända grejor.

2011 omsatte JKG ca MSEK 39 med en förlust på MSEK 15. KSD, och detta är konstigt eftersom man har Ryan som är världens bästa flygbolag som opererar från flygplatsen. Här gjordes en förlust på MSEK 12 med en omsättning på MSEK 25

Och varför vågar ingen kommun tala om vad det kommer kosta skattebetalarna ?
Det är ju en bra affär. Då behöver man ju inte skämmas.
 

MarcusC

Medlem
Kanske de måste renovera banan+terminalen snart då ;)....som skattebetalarna får bekosta.. Men ändå kul för JKG lite Ryan kan väl vara kul :)
 

Dr. Miles

Expert
Och nu är även linjen från Jönköping igång.

129 passagerare var tydligen med premiärflygningen enligt Jönköpingsnytt. Dessutom, betydligt mer förvånande, var att ett 50-tal spanjorer var sugna på att åka till Småland och anlände med premiärflyget från Spanien.

Jönköping | Jnytt.se | Näringsliv | Näringsliv | Banden är klippta - Ryanair premiärflög till Jönköping

Jag kan tippa att taxiresan till/från Jönköping kostade mer än vad de har betalat för Ryanair biljetten.
 

Jacob

Medlem
Och även i Jönköping har det varit en viss storm kring Ryanairs etablering. Jönköpings kommun har tydligen skrivit ett marknadsföringsavtal med Ryanair om att Ryanair hjälper till att marknadsföra Jönköping och regionen utomlands. En hel del sekretess har det tydligen varit kring avtalet och nu visar det sig dessutom att fel person skrivit på avtalet, det bedöms som felaktigt och måste skrivas om.

Jönköping | Jnytt.se | Nyheter | Nyheter | Omstridda avtalet med Ryanair måste skrivas om
 

Valley

Medlem
Och vad är det som gör att så väldigt många kommuners bolag, så fort som R A vill börja flyga från orten, inte längre behöver följa regelverket om offentlig upphandling ?
Återigen handlar det om ett marknadsföringsuppdrag, vilket i allra högsta grad torde vara kvalificerat för att lyda under regelverket. Jag utgår från att man pratar summor klart över minimumnivån.
 
Toppen