Senaste nytt

Direktrapportering från julavslutningen 2012

Status
Stängd för vidare inlägg.
I dag, 8 december, är kvällen för BusinessClass.se julavslutning. Medlemmar och redaktion möts på Radisson Blu Strand på Nybrokajen i Stockholm för prisutdelning av förstapriset för årets bästa resebyrå, summering av året som gått och planer inför ett spännande 2013. Allt avslutas med ett hejdundrande julbord.

För er som befinner er på annan ord eller helt enkelt inte har möjlighet att närvara, försmäkta inte. Här kommer kontinuerlig direktrapportering av kvällens begivenheter som inleds 16.00 med välkomstglögg.

Stay tuned!
 
Klockan är strax 16.00 och de första deltagarna börjar trilla in. Redaktionen har under dagen hunnit avverka årets sista redaktionsmöte och satt upp spännande planer inför 2013. Mer om detta under kvällen!

Snart hälls glöggen upp!
 
Sveriges mest medvetna resenärer säger vi, här är beviset!
image.jpg

Nu börjar presentationen, Björnström först ut!
 
Björnström sammanfattar sitt personliga 2012

- Har blivit av med sitt EBG, ingen interkontinental resa under hela året på grund av pappaledighet. men pappastatusen är något han värdesätter grymt högt, bland annat får han åka gratis på SL med speciell fast tack och egen dör (bak på bussen). Dessutom får han poäng på blöjorna!
 
Björnström fortsätter

Grundgänget bakom BC.se träffades 2005 och insåg att fler borde vilja lära sig hur man blir resemedveten.

Satte upp ett mål:
"Målet med BusinessClass.se är att utveckla och inspirera våra medlemmar till att bli medvetna resenärer."

#resemedveten

Förra året hade BC.se ett lanseringsevent på Grand Hotel, denna kväll är en uppföljning och målet är att det ska bli en årlig tradition. Under året har vi haft månadsträffar på Monks i Stockholm.

Varit på resemässa i Berlin, tittat på Arlanda VIP, besökt Sveriges största resemässa TUR 2012, blivit inbjudna av British Airways för att titta på deras nya Boeing 787, flygmässan England där gänget på planet gjorde av med 76 flaskor champagne mellan Stockholm och London.
 
Besöksstatistiken har ökat under hela 2012

I början av året hade sidan 10 000 unika besökare per månad, i dag pekar linjerna rakt upp och sidan har över 40 000 besökare per månad.
 
Jacob, redaktionens chefsredaktör, tar över scenen

Han berättar att han tidigare i år på hotellets 100 års-jubileum la ner en BusinessClass.se-tagg i en försluten tidskapsel som ska läggas undan och öppnas igen om exakt 100 år.

Av sajtens 40 000 unika besökare är cirka tio procent aktiva i forumet, för att bättra på det har det redaktionella arbetet utökats, bland annat med nyhetstips och forumtips.

Under sensommaren och hösten tillsattes ett nytt, större, redaktionsteam som tillsammans vidare ska utveckla det redaktionella arbetet.
"Grundgänget bakom BC.se var ett driftsteam, nu har vi ett renodlat redaktionsteam som alla arbetar med materialet. Månads-möten, planering och hjälp av varandra"

Bland annat har BC.se startat hotellguider, reseguider, forumtips, tester och besökt Lufthansas nya terminal.

Jacob berättar att besökarna hela tiden ökar.
Enligt Kia-index ligger BC.se mycket högt i statistiken jämfört med många välkända sidor och rena branschsidor.

2013 kommer bland annat innebära artiklar med tågtester, kryssningar, fler flygbolag och spännande artiklar och tester.
 
Gnopps tar över mikrofonen om hans ansvarsområde, resebyråtestet.

"Vi vill höja kravnivån hos konsumenterna samtidigt som vi vill belöna bra byråer"

Testade genom pris, sökmöjligheter, vad ingår i priset, betalningsmöjlighet och servicenivå. Inuti varje delmoment finns massor av kriterier som betygsätts olika. Jämfört med 2011, där Expedia vann, har utvecklats med ny mall och striktare mall.

Bland jumboplatserna rankar han vissa detaljer från testet.
"Flygskatter återbetalas ej" - flygstolen
"Kortavgift kallas säkerhetsavgift - AOBtravel

Segraren för 2012 är, i år igen, Expedia!
En representant, Ellen, tar emot priset och tackar.
"Det här priset betyder väldigt mycket för oss och vi tackar er alla. Vi kommer gärna tillbaka igen, men önskar att vi har ännu högre betyg då. Jag uppmanar er att komma in med synpunkter och förslag på förbättringar, då kan vi bli ännu bättre"
 
Last edited:
Efter en paus är vi tillbaka, nu avslöjas planerna inför 2013!

Vår allas flygguru, AHO byter namn till Dr Miles! Han är bäst på flygning när det gäller poäng, biljetter och flygningar.
"Han kan allt, en äkta Dr Miles" säger Björnström och klär upp vår mileskung i både läkarrock, namnbricka och stetoskop.

Mer som händer 2013:
- Schemalagda pubkvällar i både Stockholm och Göteborg, bland annat unika gold nights för enbart guldmedlemmar och inbjudna företagsrepresentanter.
- Champagneprovning med 16 personer som kommer leda till utmärkelse med den bästa första klass-champagnen.
- Planer och drömmar om en stor galakväll under 2013. Förhoppningen och viljan finns och den ska innehålla en stor prisutdelning i olika kategorier.
- BusinessClass.se kommer finnas med egna sidor i en tidning där vi ska presentera tester, tips och ideer.
- Samarbete med SAS vilket bland annat innebär loungeavdelningar i både Stockholm, Oslo och Köpenhamn med bland annat infomationsmaterial, roll-up och gästbok. Eventuellt en lanseringsresa med invigningar på samtliga platser, men inget datum är spikat.
Gör vi det bästa av detta och är goda ambassadörer kommer vi få behålla det här och ha stor nytta av det.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.
Toppen