Senaste nytt

R.I.P. Kingfisher Airlines 2003-2012

Palazzi

Medlem
Igår, 20/10-2012, meddelade de Indiska myndigheterna att Kingfisher Airlines får sin licens indragen. Det innebär att det sedan länge krisande flygbolaget upphör sina flygningar med omedelbar verkan.

Kingfisher Airlines var under några år rankat som ett av världens mest förnäma flybolag.

Det senaste åren har Kingfisher drabbats, utöver svag balansräkning, av flera strejker....vilket tillslut tog knäcken på bolaget.

Att det överhuvudtaget dröjde så länge som till sommaren 2012 innan bolaget tvingades kapitulera beror på att de även äger ett ölbryggeri som de kunnat "låna" pengar ifrån (otroligt men sant).

Kingfisher har vid tiden av sitt upphörande 21 flygplan i flottan.

India Suspends Kingfisher Airlines' License - WSJ.com
 

Jacob

Medlem
Vad trist! Det här var ett flygbolag jag gärna hade velat testa. Hört mycket bra om både service, mat och dryck och de hade dessutom rätt fräcka kabininredningar. Men det var väl inte helt oväntat...
 

taxvalp

Medlem
Undar hur det påverkar Optiontown? De har ju förlorat Malaysian, nu Kingfisher och man kan ju spekulera i om Blue1 kommer att fortsätta där. Vad tror panelen?
 

agehall

Medlem
Tur man hunnit testa dem en gång då! Dock bara inom Indien, så det var inte mycket att hurra för. Trångt och obefintlig service.
 
Toppen