Senaste nytt

Flyga Lufthansa med Eurobonus

Draber

Ny medlem
Försöker boka en bonusbiljett med SAS poäng från ARN till CPT o det går bra men via Hamburg till München. Bonusplats finns enligt ANA- verktyget direkt ARN-MUC men agenten på guldnumret säger att LH regler för bonusbiljetter inte tillåter detta ??? Varför ? Och hur komma förbi detta ? Någon som vet ?
 

Dr. Miles

Expert
Välkommen till BusinessClass.se, Draber!

Married segments är lite småjobbigt...Går inte att ta bort en del av kakan utan man måste äta hela :rolleyes:

Nja, det är snarare så att det inte går att beställa en Princesstårta+kaffe setmeny, trots att både Princesstårta och kaffe finns att tillgå.
 
Last edited:

flygaren

Medlem
Haha ja det går att se det så också :)

Eller såhär, det finns ett julbord med massa mat, och vill du inte ha prinskorven så får du inte äta något annat på bordet.
 

Senator

Moderator
Hum... jag har faktisk aldrig varit med om Married Segments på en bonusresa, men det är inte det samma som att det inte finns :cool: Draber, hur många segment försökte du klämma in på resan? Min gissning är att det handlar mer om att kommer under ett antal segment på resan och inte Married Segments.

Det kan också vara att LH har en regel mot andra bolag att resor till t.ex. MUC/FRA måste vara direkt och inte via andra.
 

Roger J

Medlem
OP vill ju ha färre segment. Men bokningen vill routa ett extra segment via HAM. Tycker ändå det låter konstigt om det finns plats direkt ARN-MUC. Trodde inte heller LH höll på så med Star awards.
Problemet med ett extra segment är också att "skatterna" drar iväg.
 

flygaren

Medlem
Nu när ni säger det, konstigt att detta händer på en bonusresa(då det absolut inte finns några codeshare eller avtal som stör)

Som roger säger, skatterna med Lufthansa samt via Tyskland är inte dom allra bästa...
 
Toppen