Senaste nytt

Hongkong, vad kan man gör på flygplatsen i 6 timmar?

ACervin

Medlem
Flyger med CX i C till Brisbane om 3 veckor. Får ett 6,5 timmar långt stopp i Hongkong. Vilken lounge är trevligast att fördriva tiden i? Andra förlustelser som på Changi med pool och hudätande fiskar? Eller hinner man in till stan????
 

Jacob

Medlem
Nyrenoverade The Wing utan minsta tvekan.

Ja du hinner in till stan, tar 20 min med tåget. En dagsbiljett (utresa och returresa samma dag) är ganska billig, går på under hundralappen.
 

henrik l

Medlem
Med tåget tar det ca 30 min in till stan och kostar ca 180 HKD T&R. Du skulle utan problem kunna åka in till stan och en tur med Star Ferry och sedan tillbaka.

EDIT: Jacob hann före, stämmer att en dagsbiljett är billigare.
 

Axelzon

Medlem
Åk in till stan och sätt dig med en drink eller öl i handen. Kan rekommendera Bulldogs på Mody Road (bakom Shangri La) och titta på när de Italienska fullbloden far förbi. Trevlig utsikt över ön där också :cool:
 

Dr. Miles

Expert
Beroende på när du landar, kön vid immigration kan bli ganska lång.
Om du har HKIA Frequent Visitor Card, kan du passera immigration snabbt och du hinner att besöka centrala delen av Hong Kong under din transfertid.

När det gäller lounge, har Jacob skrivit att Cathay Pacific har renoverat klart The Wing Business class delen och det verkar som de har gjort om den fin.

Hong Kong flygplatser har inte lika bra utbud av underhållning som Singapore Changi, tyvärr.
 

agehall

Medlem
Det är väl bara att beta av alla trådar som dykt upp här på BC.se och se till att smaka av all champange de har. Sedan kommer du att tycka att 6,5h var lite kort layover...
 

Axelzon

Medlem
Som AHO tipsade om, dra på er (tror det är 3) 3 in/ut passager i HK så är ni berättigade ett HKIA Frequent Visitor Card. Så även om ni har en transit kan ni gå in och ut genom customs, så har ni stämplarna som behövs.

Om kön var 40 mintuter, blir den 1-5 minuter MAX!

Axelzon

P.S. Om ni under det första året med kortet besöker/eller gör korta stopp (3 tillfällen) igen förlängs giltigheten med 3 år.
 

Peter65

Medlem
Har också tillbringat en del timmar på HKG.
För ett par år sedan åkte vi med linbanan Ngong Ping 360, 5.7 km lång, en mycket trtevlig resa. Kommer man tidigt är det inte speciellt mycket kö.
Från terminalen tog vi buss tar runt en kvart. Från linbanan ser man flygplatsen bra och utsikten häftig, på toppen kan man tillbringa några timmar för att promenera och bese sig.

Hong Kong Ngong Ping 360 Official Website | Attraction of Lantau Tourism

PC264334.jpg PC264348.jpg

P1030526.jpg P1030528.jpg

En annan möjlighet är att gå till terminal 2 där det finns en utsiktsplats väldigt nära ena landningsbanan.
 
Toppen